OSNOVNA MATEMATIKA

Bratuškova: Zdi se mi, da je ena plus ena postalo tri

Objavljeno 30. april 2015 14.13 | Posodobljeno 30. april 2015 14.13 | Piše: Mo. S.

Alenka Bratušek se je odzvala na nacionalni reformni program in program stabilnosti vlade Mira Cerarja.

Alenka Bratušek ni zadovoljna s programi Mira Cerarja.

LJUBLJANA – Vlada je na včerajšnji seji sprejela nacionalni reformni programimage in ga posredovala Evropski komisiji, prav tako je storila s programom stabilnosti. A vladni dokumenti niso vsem povšeči.

Danes se je nanju odzvala nekdanja premierka Alenka Bratušek, ki pravi, da gre za »dva ključna dokumenta, ki naj bi začrtala pot do trdne gospodarske rasti in trajnostnega razvoja naše države. Na žalost je vlada pred to pomembno nalogo pokleknila.«

Pozabili na osnovno matematiko?

»Ko smo v Bruselj pošiljali zadnji dve verziji teh pomembnih dokumentov, so bile v nas uprte oči evropske in svetovne javnosti. Od tega, kaj bomo zapisali vanju, je bilo odvisno, ali bodo tuje institucije dovolile, da svoje težave rešimo sami, ali pa nam bo pri tem pomagala trojka. In nam je uspelo. S točno določenimi ukrepi in roki za njihovo izvedbo. Ravno tega pa je v NRP, ki ga je pripravila vlada Mira Cerarja, najmanj. Prepričana sem, da so pri pripravi teh dveh pomembnih dokumentov pozabili na najbolj osnovno matematiko. Ko ga prebiram, se mi namreč zdi, da je 1 + 1 postalo 3. In jesen, ko bo jasno, da seštevek dveh 1 lahko prinese samo 2, bo tu zelo, zelo kmalu,« je zapisala v svojem odzivu.

Kot pravi, si ne želi, da bi spet zapravili zaupanje, ki smo ga pri evropskih institucijah težko pridobili. »A mislim, da bodo z obljubljanjem rezultatov, za katere nimamo predvidenih ukrepov, storili ravno to,« je svoj zapis sklenila Bratuškova.

Deli s prijatelji