EPISCENTER

Bratuškova za Janševim hrbtom

Objavljeno 21. junij 2013 12.20 | Posodobljeno 21. junij 2013 12.20 | Piše: A. L.

SDS podpora iz meseca v mesec raste, PS pada, sicer pa polovica anketiranih trdi, da svojega glasu zagotovo ne bi namenila stranki SDS.

Primopredaja poslov med Bratuškovo in Janšo.

LJUBLJANA – Če bi morali nekomu dati svoj glas, bi ga vprašani zaupali stranki SDS (23,4 odstotka), za 0,1 odstotne točke manj bi jih glas namenilo stranki SD, o rezultatih javnomnenjske raziskave Episcenter poroča Siol. PS je na tretjem mestu z 10,3 odstotka zbranih glasov. Parlamentarni prag bi dosegle še stranke NSi (6,2 odstotka), SLS (6,1 odstotek) in Desus (4,4 odstotka), koalicijska partnerica Državljanska lista (DL) pa bi ostala pred vrati parlamenta (3,1 odstotke, podpora pa jim iz meseca v mesec pada).

Naj omenimo, da podpora SDS v treh zaporednih mesecih narašča, medtem ko PS nenehno upada. Sicer pa vlado Alenke Bratušek podpira 49 odstotkov vprašanih, ravno toliko anketiranih je ne podpira, preostali pa niso izbrali nobenega od teh dveh odgovorov.

Polovica SDS ne bi volila

Skoraj polovica anketiranih, 49,8 odstotka, zanesljivo ne bi volila SDS, 36,6 odstotka jih zagotovo ne bi glasovalo za PS, 21,8 odstotka jih ne bi podprlo SD, 21 odstotkov NSi, 14,8 odstotkov DL, 12,7 odstotka Desusa in 7,7 odstotka SLS.

Največ glasov – da najbolje dela in je najbolj poznan – je dobil Borut Pahor, sledijo mu Alenka Bratušek, Dejan Židan, Janez Janša, Gregor Virant, Karl Erjavec ...

Deli s prijatelji