MNENJE

Bratuškova: Ugotovitve komisije bi morale vlado strezniti

Objavljeno 31. maj 2012 00.15 | Posodobljeno 31. maj 2012 00.14 | Piše: Mo. S.

Pozitivna Slovenija pravi, da je na težave, ki jih navaja Evropska komisija, že večkrat opozorila.

Alenka Bratušek.

LJUBLJANA – »Ugotovitve Evropske komisije ob oceni slovenskega reformnega in proračunskega programa /.../ nas v Pozitivni Sloveniji nikakor ne presenečajo, bi pa morale zelo negativno presenetiti vlado in jo strezniti,« je v sporočilu za javnost zapisala poslanka Pozitivne Slovenije (PS) Alenka Bratušek. Niti Evropska komisija namreč ne verjame, da bo vlada s predlaganimi varčevalnimi ukrepi Slovenijo popeljala iz krize in zmanjšala proračunski primanjkljaj.

Dodaja, da je njena stranka večkrat opozorila, da je naš reformni program nedodelan, brez koncepta in konkretnih rešitev, vlada pa bi zato morala nujno takoj pristopiti k prepotrebnim strukturnim reformam.

Vlada ve, zakaj pokojninska reforma ni bila uspešna

»Evropska komisija Slovenijo ponovno opozarja na nujnost pokojninske reforme, ki bi morala biti izpeljana že lani. Sedanja vlada zelo dobro ve, zakaj pokojninska reforma lani ni bila uveljavljena, in lahko velik del krivde pripiše prav sebi,« je še zapisala.

S kratkoročnimi ukrepi po njenem mnenju ne bomo rešili strukturnih problemov, z obžalovanjem pa ugotavlja tudi, da v današnjih ocenah iz Bruslja prepoznava številne navedbe in obrazložitve, ki so jih v PS že izpostavljali.

Deli s prijatelji