ZAAB

Bratuškova se vrača v poslanske klopi

Objavljeno 13. oktober 2014 18.01 | Posodobljeno 13. oktober 2014 18.02 | Piše: STA, Ma. F.

V stranki ZaAB so pojasnili, da je Bratuškova v času kandidature za evropsko komisarko in pripravah na zaslišanje imela dopust.

Predsednica vlade Alenka Bratušek.

LJUBLJANA – Predsednica ZaAB Alenka Bratušek, ki je po neuspešnem zaslišanju pred pristojnimi odbori v Evropskem parlamentu odstopila od kandidature za evropsko komisarko, se po daljši odsotnosti vrača v poslansko skupino, so pojasnili v ZaAB. Bratuškova ostaja poslanka, pričakovati jo je na torkovi seji poslanske skupine in na sredini izredni seji.

Imela dopust

V stranki ZaAB so pojasnili, da je bila Bratuškova v času kandidature za evropsko komisarko in pripravah na zaslišanje na dopustu.

Še preden je bila zaslišana pred pristojnimi odbori v Evropskem parlamentu, so v ZaAB načrtovali kongres, razmišljali o spremembi imena stranke in nasledniku Bratuškove. V primeru njenega imenovanja za podpredsednico Evropske komisije je bilo namreč v skladu z etičnim kodeksom evropskih komisarjev pričakovati njen odstop z vodstvene funkcije v stranki.

A tudi dejstvo, da Bratuškova ni postala evropska komisarka in ji potemtakem ni treba odstopiti, ZaAB neuradno ne odvrača od razmišljanj o spremembah.
 

Deli s prijatelji