ODSTOP

Bratuškova se poslavlja: Drage Slovenke, naš čas šele prihaja

Objavljeno 05. maj 2014 23.08 | Posodobljeno 05. maj 2014 23.08 | Piše: STA, Mo. S.

»Prav je, da imate državljani čim prej možnost odločiti, kako in s kom naprej,« pravi Alenka Bratušek.

Alenka Bratušek.

LJUBLJANA – V kabinetih predsednika državnega zbora (DZ) in republike so že prejeli odstopno izjavo predsednice vlade Alenke Bratušek, ki meni, da morajo državljani povedati, kdo naj vodi vlado. V izjavi ob odstopu, ki jo je dala za Televizijo Slovenija in Pop TV, je dejala, da želi z odstopom prispevati k čim hitrejši rešitvi položaja, v katerem sta se vlada in koalicija po njenih besedah znašli po tem, ko v stranki PS ni dobila zadostne podpore. »S takšno popotnico ne morem odgovorno voditi vlade. Ne smemo dovoliti, da bi zaradi strankarske krize trpela država ali državljani,« je povedala.

Pojasnila je, da med dozdajšnjimi koalicijskimi partnerji vidi pripravljenost za predčasne volitve še pred poletjem. »Prav je, da imate državljani čim prej možnost odločiti, kako in s kom naprej. Odgovornost političnega razreda je pri tem ogromna, vendar si to preizkušnjo Slovenija ta trenutek lahko privošči,« meni Bratuškova.

Žalostna, a ponosna

»Poslavljam se nekoliko žalostna, ker nisem dokončala zastavljenega dela, a ponosna, da sem bila prva ženska na čelu slovenske vlade, ponosna na opravljeno delo,« je dejala premierka v odstopu in posebej nagovorila še Slovenke: »Drage Slovenke, naš čas šele prihaja, čas polne enakopravnosti in odkritosrčnega sodelovanja.«

Deli s prijatelji