PREDSTAVITVE

Bratuškova s popolnjenimi vrstami že v četrtek?

Objavljeno 17. februar 2014 12.46 | Posodobljeno 17. februar 2014 13.10 | Piše: STA, T. L.

Če bodo predstavitve treh kandidatov za izpraznjena ministrska mesta na matičnih delovnih telesih potekale brez zapletov, bi lahko DZ že v četrtek glasoval o novih ministrih.

LJUBLJANA – Kandidatka za ministrico za zdravje Alenka Trop Skaza se bo pred matičnim odborom DZ predstavila že v torek, so sporočili iz službe za odnose z javnostjo DZ. Tako bo zaslišana kot prva od treh kandidatov, ki se potegujejo za mesta v vladni ekipi Alenke Bratušek. Zaslišanji kandidatov Metoda Dragonje in Gorazda Žmavca ostajata sklicani za sredo.

Sprva je kazalo, da bodo vsa matična telesa DZ, na katerih bodo potekala zaslišanja kandidatov za ministre za zdravje, gospodarstvo ter za Slovence v zamejstvu in po svetu, v sredo, a so naknadno iz DZ sporočili, da bo zaslišanje Trop Skazove že dan prej.

V sredo bo tudi kolegij predsednika DZ, na katerem se bodo dogovarjali o sklicu izredne seje DZ. Ta bo predvidoma v četrtek, poslanci pa se bodo na njej seznanili z odstopom ministrice Tine Komel. Če bodo predstavitve ministrskih kandidatov potekale brez zapletov, bi lahko DZ že v četrtek glasoval o novih ministrih.

Nujna seja DZ, na kateri se bo DZ seznanil z odstopom Komelove, mora biti sicer najpozneje v četrtek, to je sedem dni po prejetju obvestila premierke Alenke Bratušek o odstopu ministrice.

Deli s prijatelji