PROJEKTNA VLADA

Bratuškova predsednike strank vabi na sestanek

Objavljeno 25. januar 2013 20.43 | Posodobljeno 25. januar 2013 20.45 | Piše: Ma. F., STA

Po njenem mnenju je čas, da se stranke začnejo pogovarjati o projektni vladi in projektih, ki jih je treba nujno izpeljati.

Poslanka PS Alenka Bratušek.

LJUBLJANA – Po mnenju Alenke Bratušek, ki začasno vodi Pozitivno Slovenijo (PS), je čas, da se stranke začnejo pogovarjati o projektni vladi in projektih, ki jih je treba nujno izpeljati. Kot je povedala na novinarski konferenci, je stranka PS pripravljena iti v pogovore brez vnaprejšnjih ultimatov in z željo po rešitvi države.

»PS je pripravljena aktivno sodelovati pri reševanju situacije. Prvič, z dogovorom o projektni vladi, in drugič, z dogovorom o tem, kdaj izpeljemo predčasne volitve, če si tega res vsi, ki o tem govorijo, tako želijo,« je povedala. Po njenem mnenju je čas, da se stranke začnejo pogovarjati o projektni vladi in projektih, ki jih je treba nujno izpeljati.

Pet ključnih projektov

Po mnenju Bratuškove bi morala projektna vlada izpeljati pet ključnih projektov, in sicer zagon gospodarstva, reformo trga dela, vstop Hrvaške v EU, zaključek pogajanj o novi finančni perspektivi in spremembo volilne zakonodaje. Pri tem je dodala, da so v PS za razpravo o tem, kateri so ključni projekti, odprti. Povedala je tudi, da še niso razmišljali o tem, kdo bi lahko sestavil takšno vlado in imenoval katerega ministra, saj je po njenih besedah vsebina trenutno pomembnejša od imen in strankarskih ali osebnih interesov.

Pojasnila je, da je do projektne vlade mogoče priti najprej z dogovorom in potem s konstruktivno nezaupnico, ki bi bila vložena v DZ. »Naša želja je seveda, da bi pod to konstruktivno nezaupnico bilo čim več podpisov kolegic in kolegov iz DZ,« je dejala.

Predsednike strank povabila na sestanek

Bratuškova je sicer v torek vse predsednike in predsednico parlamentarnih strank povabila na sestanek, s tem pa so po njenih besedah pokazali iniciativo za začetek pogovorov. Na novinarski konferenci je povedala, da je od nekaterih že dobila odzive, kar po njenih besedah kaže na pripravljenost na pogovore tudi z druge strani. Čigave odzive je prejela, ni želela povedati, saj so se s strankami dogovorili, da o tem ne bodo govorili. Tudi pogovori bodo potekali za zaprtimi vrati, saj so konstruktivnejši, kadar niso pod pritiskom medijev, je pojasnila. Glede sestanka je povedala še, da upa, da se bodo z vsemi sestali do sredine prihodnjega tedna.

Deli s prijatelji