PRED VOLITVAMI

Bratuškova ponuja roko, povezala bo levo sredino

Objavljeno 26. maj 2014 19.05 | Posodobljeno 26. maj 2014 19.06 | Piše: STA, Mo. S.

Stranka oziroma zavezništvo Alenke Bratušek bo luč sveta ugledalo v soboto, nato pa si bo prizadevalo povezati različna gibanja.

Alenka Bratušek.

LJUBLJANA – Premierka, ki opravlja tekoče posle, Alenka Bratušek je napovedala, da bo vse moči usmerila v povezovanje leve sredine, da bodo lahko po predčasnih volitvah oblikovali vlado, ki bo pozitivne trende peljala naprej in ohranjala socialno državo.

V nedeljo se je pokazalo, da ima leva sredina večji potencial, a je težava razdrobljenost glasov, pravi. Kot je spomnila na današnji novinarski konferenci, so na nedeljskih evropskih volitvah v Sloveniji le tri mesta pripadla strankam, ki zagovarjajo njej bližje ideje, torej socialni oziroma socialnoliberalni opciji. Po njeni oceni gre zagotovo za poraz levosredinske opcije, čeprav je na volitvah v absolutnem številu dobila več glasov kot desnica.

Povezala bo levo sredino

Bratuškova je prepričana, da bi drugačna in bolj združena sestava bistveno spremenila izid na volitvah. »Naša skupna odgovornost je, da se ta scenarij ne ponovi več,« je poudarila in dodala, da si bo sama prizadevala za povezovanje leve sredine, ki bi enotno in močno nastopila na državnozborskih volitvah ter osvojila prepričljivo večino.

Ob tem je pojasnila, da zaradi vseh dogodkov v zadnjem času – razkolu PS in njenem odstopu z mesta premierke – na evropskih volitvah ni aktivno sodelovala. »Sem pa prepričana, da bi nosilec liste PS Jože Mencinger brez dogodkov, ki so se zgodili v moji bivši stranki, absolutno postal evropski poslanec,« je dodala.

Ponuja roko

Bratuškova bo, kot je napovedala, zagotovo sodelovala na državnozborskih volitvah. V soboto bodo ustanovili stranko oziroma zavezništvo, ki si bo po njenih besedah prizadevalo povezati različna gibanja, ki pa imajo hkrati podobne poglede na to, kaj je v Sloveniji potrebno za razvoj družbe. Na vprašanje, katere stranke konkretno nagovarja, pa je odgovorila, da »vse iz te leve sredine, manjše, večje, nove ...«. Ponujajo namreč roko vsem, ki so pripravljeni delati in zagovarjati socialno državo ob uspešnem tržnem gospodarstvu, je še dejala.

Deli s prijatelji