KOMISARSKE

Bratuškova plačala sama, Bulčeva na stroške davkoplačevalcev

Objavljeno 19. oktober 2014 12.03 | Posodobljeno 19. oktober 2014 12.27 | Piše: T. L.

V stranki Bratuškove trdijo, da evropskega denarja za priprave na zaslišanja v Bruslju ni dobila, uporabila pa je tudi svoj dopust. Bulčeva v Bruselj z nalogom vlade.

... na septembrskem blejskem strateškem forumu ...

LJUBLJANA – Da za priprave na zaslišanje pred Evropskim parlamentom Alenke Bratušek ni vzela niti enega evra iz blagajne Evropske unije, zdaj pravijo v njeni stranki Zavezništvu Alenke Bratušek (ZaAB). Naj spomnimo: nismo dočakali odgovora na vprašanja Bratuškovi, ali je za čas priprav v Bruslju dvignila akontacijo 6000 evrov, ki je namenjena komisarskim kandidatom.image

Brez evropskega denarja in v času svojega dopusta

Zdaj so iz stranke ZaAB za spletni portal požareport.si odgovorili, da si je Bratuškova vse plačala sama, evropskega denarja pa da ni dobila. Med bivanjem v Bruslju je uporabila svoj redni dopust, čeprav je bila, tako pravi vodja poslanske skupine Jani Möderndorfer, na podlagi sklepa vlade, da je uradna kandidatka za slovensko komisarko v Bruslju, upravičena do plačila stroškov za letalske karte in bivanje v Bruslju. 


O sumu korupcije še MVK

Mandatno-volilna komisija (MVK) v torek nadaljuje sejo o sumu korupcije pri kandidaturi Alenke Bratušek za evropsko komisarko. (STA)

V stranki pa niso odgovorili na vprašanje, zakaj je Alenka Bratušek hotela denar poslanske skupine za tečaj angleškega jezika, če si je priprave na prevzem komisarske funkcije financirala iz lastnega žepa ...

Trije tedni v skupnem stanovanju  

Bratuškova, Jernej Pavlič in Roman Jakič so v Bruslju najeli stanovanje, kjer so bivali tri tedne. Ob tem se je Jakič ob vikendih vračal v Ljubljano, Bratuškova in Pavlič pa ne. Tudi Jakič naj bi si vse plačeval sam, še poroča požareport.si.

Evropskega denarja pa menda ni bilo niti za Pavliča, desno roko nekdanje premierke, ki se je odrekel tudi trimesečnemu denarnemu nadomestilu za plačo državnega sekretarja oziroma šefa kabineta bivše predsednice vlade. Menda naj bi se Pavlič zdaj umikal iz politike.  

Bulčeva v Bruslju za davkoplačevalski denar

Zgodba Alenke Bratušek v Bruslju je zaključena. Drugače kot Bratuškova pa je Bruselj na stroške vlade odpotovala njena naslednica Violeta Bulc. Kot poroča požareport.si, naj bi imela 'potni nalog' na podlagi sklepa vlade, da je uradna kandidatka Slovenije. Portal odgovorov šefa kabineta predsednika vlade Mira Cerarja na to temo še ni prejel. 

Deli s prijatelji