ODZIV

Bratuškova ostra: Če ne bom predsednica, bo vlado sestavljal nekdo drug

Objavljeno 03. oktober 2013 12.11 | Posodobljeno 03. oktober 2013 12.30 | Piše: T. L.

Po enodnevnem molku se je oglasila predsednica vlade Alenka Bratušek.

Če se bo Zoran Janković odločil za kandidaturo za mesto predsednika PS, sama zagotovo ne bo kandidirala, pravi premierka Alenka Bratušek.

LJUBLJANA – »Če ne bom izvoljena za predsednico PS, bo moral vlado sestaviti nekdo drug,« je Zoranu Jankoviću, ki kandidira za predsednika stranke, v odzivu, objavljenem na spletni strani Pozitivne Slovenije, sporočila premierka Alenka Bratušek, ki ob tem še opozarja, da se je čas za igrice iztekel. 

Preberite celotno sporočilo Alenke Bratušek

Spomnila je, da je naloge vodenje vlade prevzela v zelo težkih okoliščinah, ko nista ne Janez Janša ne Janković uživala zaupanja političnih strank. Ker je predsednik vlade politična funkcija, je pred tedni napovedala svojo kandidaturo tudi za predsednico stranke. Poudarja, da se lahko vsakdo odloča za takšno kandidaturo, hkrati pa velja, da imajo vse odločitve svoje posledice.

»Posledice moje odločitve niso enostavne – zato sem vsem dala na razpolago dovolj časa. Nujna posledica moje odločitve je, da bo po 19. oktobru funkcija predsednika vlade in funkcija predsednika vodilne vladne stranke – tako kot praktično povsod v demokratični Evropi – združena v eni osebi. Če to ne bom jaz, ker v stranki ne bi imela zadostne podpore, potem bo moral poskušati sestaviti vlado nekdo drug. To je dejstvo. Nihče ne sme imeti iluzij, da bi lahko volilni kongres stranke uporabil za vzvod, s katerim bi si podredil predsednico vlade RS ali kako drugače dosegel cilj, ki ga pred tem ni uspel,« po enodnevnem molku sporoča Bratuškova.

 

Deli s prijatelji