SKLEP

Bratuškova ostaja na čelu ZaAB

Objavljeno 08. december 2014 23.30 | Posodobljeno 08. december 2014 23.35 | Piše: STA, Ma. F.

Sklep je bil sprejet brez glasu proti, a je bilo nekaj vzdržanih.

LJUBLJANA – Svet ZaAB je sprejel sklep, s katerim izraža podporo Alenki Bratušek za nadaljnje delovanje kot predsednice stranke, je dejala podpredsednica ZaAB Maša Kociper. Svet tudi prosi poslansko skupino, naj ostane enotna. Sklep je bil sprejet brez glasu proti, a je bilo nekaj vzdržanih. V roku pol leta bodo izpeljali kongres, ki pa bo le programski.

Kot je po več kot triurni seji sveta ZaAB v izjavi novinarjem pojasnila Kociprova, so nocoj opravili temeljito razpravo o tem, kako naprej v stranki. Ob tem je priznala, da so bila mnenja »nekoliko deljena«, zlasti glede tega, ali naj Bratuškova odstopi takoj ali pa si »vsi skupaj vzamemo nekaj več časa za razmislek o tem, kako naprej«.

Na seji je po besedah Kociprove Bratuškova zahtevala oz. predlagala glasovanje o tem, ali v svetu še vedno uživa podporo, ki jo je brez glasu proti tudi dobila. Svet je sprejel še sklep, s katerim priporoča in prosi poslansko skupino, naj ostane enotna. Na vprašanje, ali je bil pri teh sklepih kdo vzdržan, je Kociprova odgovorila, da »dva ali trije«.

Izstopila tudi Stojan Pelko in Maja Dimitrovski

V zvezi s kongresom so se pogovarjali le, da pooblastijo programske odbore za začetek priprave programskih vsebin za kongres, ki bo torej le programski in ne tudi volilni, je povedala Kociprova.

Pred dnevi je sicer iz ZaAB izstopil poslanec Peter Vilfan, ki ostaja član poslanske skupine te stranke, nezadovoljstva nad dejanji Bratuškove pa že dolgo ni skrival. A očitno ni bil edini nezadovoljen. Kociprova je nocoj potrdila, da sta iz stranke doslej izstopila še dva člana sveta: nekdanji predsednik sveta Stojan Pelko in nekdanja poslanka Maja Dimitrovski.

»Tudi o tem smo se pogovarjali. Njihovo mnenje je bilo pač tako, da so se odločili za ta korak, kar obžalujemo,« je pristavila Kociprova.

Seznanili so se tudi z ustanovitvijo programskih odborov ter podprli »vsa prizadevanja v smeri širitve strankine baze, sodelovanja in povezovanja med strankami znotraj socialno-liberalnega bloka,« je še dejala Kociprova.

Deli s prijatelji