URADNO

Bratuškova odstopila

Objavljeno 05. maj 2014 11.01 | Posodobljeno 05. maj 2014 11.05 | Piše: P. J.

Pred kongresom in na kongresu je dejala, da bo, če ne bo izvoljena, odstopila takoj.

Alenka Bratušek.

LJUBLJANA – »Če res vsi mislijo, kar govorijo, gremo na volitve pred poletjem,« je pod odstopno izjavo, ki jo je objavila na twitterju, zapisala predsednica vlade Alenka Bratušek

Odstopno izjavo je premierka že poslala predsedniku državnega zbora (DZ) Janku Vebru.

Njen odstop je visel v zraku vse od usodnega kongresa Pozitivne Slovenije (PS), ki je prejšnji petek potekal na Brdu pri Kranju. Bratuškova je na kongresu dejala, da bo odstopila, če bo za predsednika stranke izvoljen Zoran Janković. Ker premierka ni odstopila takoj, kakor je napovedovala pred glasovanjem, si je nabrala precej kritik. Mnogi so opozarjali, da je s tem, ker ni odstopila takoj, onemogočila volitve še pred parlamentarnimi počitnicami.

Bratuškova je v soboto na Brdu pri Kranju po sestanku s koalicijskimi partnerji dejala, da bi lahko bile volitve 22. junija. Predsednica vlade je svojo odstopno izjavo objavila tik pred srečanjem z generalnim sekretarjem OECD. Alenka Bratušek se je na forum OECD odpravila skupaj z zunanjim ministrom Karlom Erjavcem in ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Metodom Dragonjo.

 

Deli s prijatelji