V SRBIJO

Bratuškova odpotovala z Erjavcem

Objavljeno 02. oktober 2013 16.19 | Posodobljeno 02. oktober 2013 16.19 | Piše: K. K.

Medtem ko se ustanovitelj PS odloča, ali se bo ponovno potegoval za primat v stranki, konkurentka potuje z upokojenskim koalicijskim partnerjem.

Karl Erjavec se na slikah, objavljenih na spletni strani svojega ministrstva, drži bolj postrani.

LJUBLJANA, BEOGRAD – Medtem ko je v Pozitivni Sloveniji (PS) na vrhuncu odločanje o kandidatih za predsedniško mesto in so vse oči uprte v ustanovitelja in prvega predsednika stranke Zorana Jankovića, je pretendentka za predsedniško mesto Alenka Bratušek odpotovala v Beograd – in to s predsednikom koalicijskega Desusa Karlom Erjavcem.

Še z Dačićem

Bratuškova se bo danes v Beogradu srečala s predsednikom Vlade Republike Srbije Ivico Dačićem in vodila skupno sejo vlad obeh držav. Kot so zapisali na spletni strani kabineta predsednice vlade, je namen obiska krepitev gospodarskega sodelovanja med obema državama. Gospodarski odnosi med državama so dobri, vrednost blagovne menjave med državama je lani dosegla eno milijardo evrov. Vrednost slovenskih investicij v Srbiji je konec leta 2012 znašala 1,331 milijarde evrov. V Srbiji je registriranih preko 1300 slovenskih podjetij, ki zaposlujejo približno 35.000 ljudi. Srbija je za Slovenijo pomembna gospodarska partnerica, dvodnevni obisk pa bo sodelovanje med državama še okrepil.

 

 

Deli s prijatelji