BURNO

Bratuškova ni vedela, da je bil Štefanec v njeni stranki

Objavljeno 13. marec 2014 21.01 | Posodobljeno 13. marec 2014 21.01 | Piše: STA, Mo. S.

Predsednica vlade Alenka Bratušek meni, da bi morali predsedniku KPK Borisu Štefanecu dati priložnost, da se izkaže.

Alenka Bratušek.

LJUBLJANA – Premierka Alenka Bratušek je za TV Slovenija o imenovanju novega predsednika Komisije za reševanje korupcije (KPK) Borisa Štefaneca dejala, da ni vedela, da sta bila z njim do nedavnega strankarska kolega.

Ocenjuje, da bi mu morali dati priložnost, da pokaže, kako bo vodil KPK, ter dodaja, da tudi sodnikov in tožilcev, ki vodijo še težje postopke v korupcijskih zadevah, nihče ne vprašuje po morebitnem članstvu v stranki. Po njenem mnenju bi Štefanec z odstopom verjetno razbremenil KPK. »Po drugi strani ga pa razumem, da glede na to, da ni nič storil narobe, vztraja na tem mestu,« je še dejala.

Pahor poziva nove kandidate

Predsednik republike Borut Pahor pa je sporočil, da začenja nov krog, s katerim namerava poiskati nova namestnika predsednika KPK. Pri tem je vse, ki bi bili primerni za omenjeni funkciji, pozval, naj se prijavijo na razpis, in zagotovil, da bo izbral najboljše.

Nov razpis za iskanje dveh namestnikov predsednika KPK je potreben, ker sta Jurij Ferme in Darko Stare, ki ju je Pahor na položaj namestnikov imenoval pred enim tednom, odstopila, še preden sta nastopila funkciji. Kot razlog sta navedla zaplete ob imenovanju novega senata KPK. Kmalu po njegovem imenovanju se je namreč izkazalo, da je novi predsednik Štefanec le dan pred imenovanjem izstopil iz PS.

Zaradi tega so sicer Štefaneca k odstopu že pozvale vse parlamentarne stranke z izjemo PS.

Deli s prijatelji