ODPOVED

Bratuškova neusmiljena: zaradi kofetkanja leti eden od njenih mladcev

Objavljeno 17. marec 2014 12.08 | Posodobljeno 17. marec 2014 10.08 | Piše: T. L.

Žibert je v kabinet Bratuškove prišel na zaupanje, zdaj pa je bilo zanj usodno sestankovanje z lobistom Isajlovićem.

LJUBLJANA – Očitno je bilo »naključno srečanje« lobista Draga Isajlovića s tajnikom vodje kabineta predsednice vlade Klemnom Žibertom za slednjega usodno, saj se mu menda obeta »sporazumna odpoved«. Kot namreč piše spletni portal Požareport, ki se sklicuje na vire iz vladnega kabineta, o tem ni nobenega dvoma. Žibert si je namreč dovolil preveč: kot uradnik »nizkega ranga« v kabinetu predsednice vlade si namreč ne more privoščiti, da bi se med delovnim časom (četudi za čas kosila) dobival s tako razvpitim lobistom, kot je Isajlović.

Naj spomnimo: Žibert je zaposlen na delovnem mestu tajnika šefa kabineta premierke Jerneja Pavliča. Pavlič in Žibert sta v državno politiko prestopila iz študentske in menda je prav Pavlič pomagal Žibertu do službe v kabinetu Bratuškove, kjer naj bi bil v kvoti tako imenovanih zaposlitev na zaupanje in vezanih na mandat predsednice vlade Alenke Bratušek. Je pa tudi podjetnik, ki se ukvarja s pripravljanjem sendvičevimage.

V bran Žibertu tudi SD

Ker pa je Žibert tudi podpredsednik lokalnega odbora SD v Ljubljani, so mu nekateri vidni politiki SD stopili v bran, med njimi tudi vplivni vodja poslanske skupine SD Matjaž Han. Ta naj bi Žiberta nagovorili, naj ne podpiše ponujene sporazumne odpovedi. In odpovedi Žibrat tudi še ni podpisal. 

Odstrel Jankovićevih kadrov?

Kot še piše spletni portal, naj bi Žibert moral oditi tudi zato, ker Bratuškova čisti vrste, natančneje, kadre, ki so blizu ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Žibert je namreč tudi vnuk znane Jankovićeve podpornice Julke Žibert. Sicer pa naj bi spisek Jankovićevih ljudi »za odstrel« pripravljal vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorfer.

Žibert je v izjavah sicer zelo previden. Prejšnji teden je za Požareport priznal, da se nekaj kuha, a da ne ve, od kod to prihaja in kdo stoji za tem. Za premierko pa menda ni dvoma in je zanjo vprašanje odhoda Žiberta vprašanje prestiža.

Deli s prijatelji