KDO JE KRIV?

Bratuškova navija ušesa, Tovšakova v Argentino?

Objavljeno 23. maj 2013 10.00 | Posodobljeno 23. maj 2013 09.37 | Piše: D. P.

»Ne namigujem ne na sodstvo ne na tožilstvo. Pri tem, da prideš iz zapora, se pelješ čez zeleno mejo in vstopiš na letalo, lahko pomaga najožji krog, morda sorodstvo, prijatelji.«

LJUBLJANA – V zvezi z izginotjem Hilde Tovšak se bodo danes s premierko Alenko Bratušek sešli predstavniki vodstva policije, tožilstva, sodstva in pristojnih ministrstev. Pravosodni minister Senko Pličanič bo pred tem na seji vlade predstavil ukrepe za preprečitev takih primerov, danes pa pričakuje tudi poročilo o delu specializiranega državnega tožilstva.

Kdo je kriv

Bratuškova želi na srečanju s pristojnimi ugotoviti, kaj se je v primeru izginotja nekdanje prve dame Vegrada dejansko zgodilo, kako rešiti to situacijo in kaj je treba storiti, da do takih primerov ne bo več prihajalo, so sporočili iz njenega kabineta. Na izginotje Tovšakove se je predsednica vlade sicer v sredo odzvala tudi v Bruslju in poudarila, da bo treba najti odgovornega za to, kar se je zgodilo, saj je to po njenih besedah nedopustno.

Oskubli sodni spis

Siol opozarja, da je iz originalnega sodnega spisa, kjer se je bremenilo Tovšakovo (primer domnevne zlorabe delavcev na gradbišču Teša 6), izginilo oziroma se je zgubilo kar 150 listov kazenskega spisa, in sicer od listovne številke 631 do 780.

Z avtom na tuje?

Hildo so zadnjič videli v soboto, ko je prišla v celjski zapor po svoje stvari. V noči na nedeljo pa naj bi odšla neznano kam – neuradno z osebnim avtom na tuje. Svoje aktivnosti pa nadaljuje policija, ki se je že povezala z afriškimi kolegi.

Ni izključen beg v Argentino

Profesor za kriminalistično psihologijo dr. Peter Umek pa v Delu opozarja, da je imela Tovšakova pri svojem dejanju pomočnike. »Ne namigujem ne na sodstvo ne na tožilstvo. Pri tem, da prideš iz zapora, se pelješ čez zeleno mejo in vstopiš na letalo, lahko pomaga najožji krog, morda sorodstvo, prijatelji.« Prav Umek pa ne izključuje, da je morda odšla v Argentino, kjer naj bi imela kot nekdanja funkcionarka Slovenskih krščanskih demokratov dobre zveze.

Deli s prijatelji