NI ŠE KONČANO

Bratuškova: Moja vlada je začela kot gasilska ekipa

Objavljeno 26. oktober 2013 21.03 | Posodobljeno 26. oktober 2013 21.03 | Piše: A. K.

Prvi znaki okrevanja slovenskega gospodarstva so že vidni, vendar je to šele začetek, je povedala Bratuškova.

Alenka Bratušek.

KOPER – »Prvi znaki okrevanja slovenskega gospodarstva so že vidni, vendar je to šele začetek,« je na poslovnem kosilu v organizaciji Deloitte SheXO kluba Slovenija v Kopru poudarila premierka Alenka Bratušek.

»Moja vlada je začela mandat kot gasilska ekipa. Sprejeli smo potrebne reforme, da bi stabilizirali gospodarstvo, in prvi znaki okrevanja so že tu, vendar razumemo, da je to šele začetek in da je delo daleč od tega, da bi bilo končano,« je izpostavila. Ob tem je dodala, da vlada točno ve, kaj mora narediti in kako, predvsem pa razume, da mora to narediti ne zaradi kakšnih zunanjih pritiskov, ampak zaradi nas samih in prihodnosti naših otrok.

Veliko truda v povečanje tujih naložb

Med prednostnimi nalogami v prihodnjih mesecih je premierka izpostavila stabilizacijo bančnega sistema in konsolidacijo javnih financ ter pomen tujih neposrednih naložb. Vlada tako po njenih besedah veliko truda vlaga v povečanje tujih naložb. Prednosti Slovenije za potencialne investitorje so zdrava industrijska osnova, dobro razvita infrastruktura, dostop do regionalnih trgov ter izobražena delovna sila.

Bratuškova je napovedala še, da bo privatizacija državnih podjetij tekla prek transparentnih javnih ponudb, pri čemer bodo dali prednost strateškim partnerjem, ki bodo pokazali interes za dolgoročno prisotnost in ki imajo za ta podjetja trdne razvojne načrte. Vlada bo tudi pripravila investicijske konference v nekaterih evropskih poslovnih središčih, ena od teh bo 28. novembra v Düsseldorfu.

Deli s prijatelji