DOBRA SLUŽBA

Bratuškova menda ostaja v Bruslju, poskrbela tudi za Jakiča in Pavliča

Objavljeno 11. oktober 2014 12.27 | Posodobljeno 11. oktober 2014 12.27 | Piše: P. Pa.

Njen honorar naj bi v Junckerjevem kabinetu znašal med 12 in 15 tisoč evri, plačali pa naj bi ji tudi bivanje.

Se bo vrnila na poslanski stolček ali ne?

BRUSELJ, LJUBLJANA – Po fiasku v Bruslju v zadnji vrsti slovenskega parlamenta čaka sedež na Alenko Bratušek. A menda se Bratuškova na svoje mesto ne bo vrnila. Kot poroča pozareport.si, si je na zadnjem sestanku z Jean-Claudom Junckerjem priborila dobro plačano službo v njegovem kabinetu.

Bratuškova naj bi tako v zameno za odstop dobila službo v bodočem kabinetu, njeni mesečni prihodki naj bi znašali med 12 in 15 tisoč evri, plačali pa naj bi ji tudi bivanje v Bruslju. V Slovenijo naj bi se tako vračala le še občasno, ob koncih tedna.

Menjava na vrhu stranke?

Bratuškova je sicer za zdaj še vedno namestnica vodje poslanske skupine in predsednica stranke Zavezništvo Alenke Bratušek (ZaAB). Za položaj predsednika ZaAB naj bi se na kongresu spopadla Jani Möderndorfer in bivši minister za gospodarstvo in novi državni sekretar v kabinetu Mira Cerarja, Metod Dragonja.

Brez skrbi tudi oba pomočnika

Roman Jakič za zdaj še prejema nadomestilo za ministrsko plačo, po izteku pa naj bi odprl s. p. in prejemal nakazila iz stranke ZaAB, kjer opravlja funkcijo generalnega sekretarja. Stranka mesečno dobiva približno 11 tisočakov, Jakičev honorar pa naj bi se gibal med tremi in petimi tisočaki. Bratuškova naj bi poskrbela tudi za svojega pomočnika Jerneja Pavliča, ki bo menda ostal z njo v Bruslju.

Deli s prijatelji