KONGRES

Bratuškova in Janković vztrajata – oba bi vodila stranko

Objavljeno 14. april 2014 14.29 | Posodobljeno 14. april 2014 15.53 | Piše: D. P., T. L.

Vendar pa si tega ne bo upal storiti nihče v državi, je samozavesten ljubljanski župan Zoran Janković.

Zoran Janković in Alenka Bratušek.

LJUBLJANA – Kandidata za predsednika PS sta Alenka Bratušek in Zoran Janković, poroča stranka na svoji facebook strani in twitterju. Predsednica vlade in župan mesta Ljubljane se bosta 25. aprila pomerila za predsedniško mesto v največji vladni stranki.

Bratuškova je svojo kandidaturo že napovedala pred časom, ugibanj o umiku kandidature Zorana Jankovića pa je z današnjim dnem konec. Izjavil je namreč, da bo kandidaturo umaknil le, če ga priprejo, ampak da si tega nihče v državi ne upa storiti. Povedal je še, da s kandidaturo ne gre v boj proti Alenki Bratušek, ampak gre bolj za vrnitev stranke h koreninam. Da bi pridobil naklonjenost članstva, na teren ne bo hodil, ampak bo v kratkem članom poslal pismo, v katerem bo pojasnil razlike med njim in Bratuškovo.

V boj dva kandidata

Kot smo poročali, je izvršni odbor stranke objavil izjavo in napovedal kandidaturi Bratuškove in Jankovića na kongresu stranke. »Izvršni odbor PS (IO PS) v skladu z 18. členom statuta Pozitivne Slovenije vodi postopke volitev in vse drugo potrebno za izvedbo kongresa. Glede na časovno oddaljenost zaključka postopka evidentiranja za funkcijo predsednika stranke, je IO na svoji zadnji seji oba evidentirana kandidata pozval, da v roku treh dni sporočita, ali se vedno soglašata s kandidaturo. Svoje soglasje sta v predvidenem roku, danes do 12. ure, potrdila mag. Alenka Bratušek in Zoran Janković. Za volitve predsednice/predsednika stranke sta tako evidentirana dva kandidata in IO PS bo v skladu s tem tudi določil kandidatno listo,« še dodajo v Pozitivni Sloveniji.

 

Deli s prijatelji