KADROVANJE

Bratuškova Dragonji vzela državno sekretarko

Objavljeno 01. marec 2014 16.00 | Posodobljeno 01. marec 2014 16.00 | Piše: K. K.

Vlada je danes na dopisni seji izvedla kadrovsko rošado.

Andreja Kert bo poslej državna sekretarka v službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

LJUBLJANA – Urad vlade za komuniciranje sporoča, da je vlada na današnji dopisni seji odločila, da se dosedanjo državno sekretarko na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Andrejo Kert na predlog predsednice vlade Alenke Bratušek z današnjim dnem imenuje za državno sekretarko v Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Hkrati je vlada Andrejo Kert razrešila s funkcije državne sekretarke na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Odlok o ustanovitvi in nalogah Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko določa, da vladno službo vodi državni sekretar, za svoje delo in delo vladne službe, ki jo vodi, pa je odgovoren predsedniku vlade.

Kdo je Andreja Kert?

V vladnem sporočilu so o Kertovi zapisali: »Andreja Kert je univerzitetna diplomirana pravnica s pravniškim državnim izpitom. Delovne izkušnje je pridobila tako v gospodarstvu, državni oziroma javni upravi kot tudi v okviru Univerze v Ljubljani. Zadnjih trinajst let je pridobivala izkušnje na vodilnih delovnih mestih kot vodja Sektorja za nadzor nad državnimi pomočmi v Ministrstvu za ekonomske odnose in razvoj, kot vodja Pravne službe v Ministrstvu za finance, kot direktorica Sklada RS za nasledstvo, kot generalna direktorica Direktorata za javno premoženje v Ministrstvu za finance, kot glavni tajnik Univerze v Ljubljani ter kot državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo. Organizacijsko in vsebinsko je postavila sistem državnega nadzora nad državnimi pomočmi in sistemsko oblikovala predloge rešitev upravljanja s kapitalskimi naložbami države.«

 

Deli s prijatelji