REŠEVANJE

Bratuškova diplomatom: Slovenija je izgubila zaupanje

Objavljeno 07. januar 2014 15.28 | Posodobljeno 07. januar 2014 15.31 | Piše: P. J.

Na srečanju diplomatov je povedala, kaj Slovenija pričakuje od njih.

Predsednica vlade Alenka Bratušek.

LJUBLJANA – Slovenija je v zadnjem letu izgubila zaupanje državljanov in mednarodne skupnosti, o tem je prepričana tudi predsednica vlade Alenka Bratušek, ki se je danes udeležila 18. posveta slovenske diplomacije.

Predsednica je optimistična

Poudarila je, da je v letu 2014 ključno tudi za diplomate, ki zastopajo Slovenijo v tujini, da se zavzemajo za »graditev ponovnega zaupanja v kredibilnost, učinkovitost, odprtost in zanimivost slovenske države.«

Optimistično je dejala, da se zaupanje v Slovenijo vrača, vendar delo še ni končano. »Temelji, na katerih želimo graditi, se krepijo. Zavedamo se, da mora ta napredek čim prej občutiti tudi naše gospodarstvo. In seveda ljudje v svojem vsakdanjem življenju. Zato so naši cilji sedaj usmerjeni v krepitev konkurenčnosti in gospodarske rasti, zaposlovanja zlasti mladih in reformo zdravstva,« je dejala.

Pomembni za krepitev

V nagovoru je še dodala, da vidi vlogo slovenskih diplomatov predvsem pri zagovarjanju interesov Slovenije v okviru evropskih institucij, odpiranju vrat slovenskemu gospodarstvu, tudi v tretjih državah. Njihovo vlogo vidi tudi pri krepitvi zaupanja v Slovenijo pri mednarodnih akterjih ter vzpostavitvi ozračja za krepitev bilateralnih in multilateralnih vezi z državami in mednarodnimi organizacijami.

Deli s prijatelji