OKREPITEV ZA MLADE

Bratuškova danes išče novega državnega sekretarja

Objavljeno 19. marec 2014 15.42 | Posodobljeno 19. marec 2014 16.36 | Piše: P. J., K. K.

Urad za mladino naj bi danes preselili z ministrstva v kabinet predsednice vlade.

Alenka Bratušek.

LJUBLJANA – Predsednica vlade Alenka Bratušek bo danes ob 16. uri poročevalka pri kar dveh točkah na dnevnem redu sveta Vlade Republike Slovenije za mladino. Na vabilu, ki smo ga prejeli v uredništvo, je zlasti zanimiva točka imenovanja državnega sekretarja predsednice vlade za področje mladine. Kot so na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport zapisali v vabilu, bo seja ob 16. uri.

Bratuškova ob prvi obletnici vlade: Stabilizirali smo bančni sistem

Sloveniji smo povrnili ugled v mednarodnem okolju, je med prvimi največjimi opravljenimi stvarmi ob prvi obletnici vlade izpostavila premierka Alenka Bratušek. Za največjo pa je označila stabilizacijo bančnega sistema, saj je bil to »predpogoj, da se danes lahko pogovarjamo o prestrukturiranju gospodarstva in gospodarski rasti«.

»Čaka nas prestrukturiranje gospodarstva, a pri tem ne smemo ponavljati napak iz preteklosti,« je med največjimi izzivi za prihodnost omenila premierka, a poudarila, da je vlada imela toliko dela z reševanjem položaja države, da ni imela časa oblikovati strategije za naprej.

Najtežje delo je bila sanacija bančnega sistema, ki jo je vlada peljala po začrtani poti, saj časa za iskanje alternativ ni bilo. »Zavedam se, da je bilo vloženega veliko denarja, a brez tega preprosto ni šlo,« je poudarila in spomnila, da je bila »pred vrati trojka«.

(STA)

Predlagali bodo kandidate

Druga točka, prenos urada za mladino z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport z ministrstva za izobraževanje v kabinet predsednice vlade, je v preteklosti dvignila že veliko prahu. Med možnimi kandidati se je omenjal Žiga Vavpotič, programski direktor Zavoda Ypsilon, ki je za slovenskenovice.si že konec januarja zanikal, da mu je predsednica vlade Alenka Bratušek ponudila to mesto.

Da želijo svojega državnega sekretarja za mladino, so v začetku januarja zahtevali mladinski svet Slovenije, Mladinska mreža MaMa, ŠOS, sindikat Mladi Plus in Zavod Ypsilon. Danes bodo lahko premierki tudi uradno predlagali imena.

 

Deli s prijatelji