IZGUBLJENO

Bratuškova Bulčevi očitno zavozila podpredsedniško mesto

Objavljeno 15. oktober 2014 15.28 | Posodobljeno 15. oktober 2014 15.29 | Piše: P. Pa.

Jean-Claude Juncker naj bi se vseeno bal, da bosta največji politični skupini zavrnili njegov predlog.

BRUSELJ – »Viri pravijo, da se je Juncker strinjal s S&D in EPP, da dajo Bulčevi resor za transport. Podpredsednik in hkrati komisar za energijsko unijo pa bo postal Šefčovič,« poroča novinar European Voicea Dave Keating.

Jean-Claude Juncker se je včeraj zvečer sestal s slovensko kandidatko za evropsko komisarko Violeto Bulc. Kot poroča Keating, je Bulčeva naredila odličen vtis, zato je Juncker tudi sprejel njeno kandidaturo. O tem, kateri resor ji bo dodeljen, pa še ni želel govoriti, saj naj bi se najprej želel o tem dogovoriti s partnerji. Dokončno naj bi bilo tudi to znano že danes.

Hoče zagotovilo?

Zaradi njenega pomanjkanja političnih izkušenj ni pričakovati, da ji bo Juncker zaupal podpredsedniško mesto, ki je bilo namenjeno prejšnji kandidatki, Alenki Bratušek. Namesto Slovenke naj bi tako prevzel podpredsedniško mesto slovaški komisar Šefčovič. Ker sta obe največji politični skupini v Evropskem parlamentu za komisarko favorizirali Tanjo Fajon, naj bi Junckerja skrbelo, kaj se bo dogajalo na zaslišanju. Zaradi strahu pred ponovno zavrnitvijo naj bi Juncker tako želel še pred zaslišanjem potrditev, da se tako v EPP kot v S&D strinjajo z njeno kandidaturo.

Junckerjeva tiskovna predstavnica za stike z javnostjo včeraj na novinarski konferenci sicer ni zavrnila možnosti, da jo Juncker še zavrne.

Kot poročajo nekateri evropski poslanci, pa naj bi bila Bulčeva zaslišana že v ponedeljek zvečer, glasovanje o komisiji pa naj bi bilo v sredo v Strasbourgu.

Deli s prijatelji