KONGRES

Bratuškova bo naslednji teden ustanovila stranko

Objavljeno 20. maj 2014 21.45 | Posodobljeno 20. maj 2014 21.44 | Piše: STA, P. J.

Do zdaj je zbrala 187 podpisov, potrebuje pa jih 200.

Alenka Bratušek naj bi danes o svojem odstopu obvestila predsednika državnega zbora.

LJUBLJANA – Ustanovni kongres stranke Alenke Bratušek bo 31. maja v Ljubljani, je Bratuškova danes povedala v pogovoru z državljani na svojem facebooku. Premierka, ki opravlja tekoče posle, sicer še vedno zbira tudi podpise za ustanovitev nove stranke, ki naj bi se zavzemala za socialno-liberalno Slovenijo.

Se bodo povezali?

Za ustanovitev stranke je treba 200 podpisov, do zdaj so jih zbrali 187, je Bratuškova pojasnila, na vprašanje, kako se bo stranka imenovala, pa je odgovorila: »Zavezništvo Alenke Bratušek bo združevalo vse, ki verjamejo, da je Slovenija lahko gospodarsko uspešna in še vedno socialna država.« Poudarila je tudi, da je naklonjena povezovanju in zavezništvom strank ter skupnemu nastopanju na volitvah. Prepričana je, da sta sodelovanje in povezovanje pogoj za uspeh.

Bratuškova se namerava s stranko pomeriti na predčasnih volitvah, ki utegnejo biti že julija. Poleg njene je na levem političnem polu do volitev pričakovati vsaj še dve novi stranki, in sicer tisti Igorja Šoltesa in Mira Cerarja. Ustanovni kongres ene in druge je pričakovati po evropskih volitvah. Zaradi siceršnje razdrobljenosti na levem političnem polu lahko pride tudi do predvolilnega povezovanja omenjenih strank.

Razhod

Nekdanja vodja PS se je za ustanovitev stranke odločila potem, ko jo je Zoran Janković pred slabim mesecem na kongresu premagal in prevzel vodenje stranke. PS se je zatem razklal na pol, prav tako pa poslanska skupina. Padla je vlada, ki zdaj opravlja le še tekoče posle.
 

Deli s prijatelji