HUDA URA

Bralka s Ptuja: Dež, močan veter ... Grozno!

Objavljeno 15. maj 2014 15.19 | Posodobljeno 15. maj 2014 14.28 | Piše: D. P.
Ključne besede: neurje veter

Veter je odkril tudi streho na stanovanjski hiši na Cesti v Ranče v Framu.

Huda ura na Ptuju.

LJUBLJANA – Zaradi predvidenega viharnega vetra je Agencija RS za okolje razglasila za severni del Slovenije najvišjo stopnjo vremenske ogroženosti. Veter pa že povzroča težave po Sloveniji.

Prve težave

V Mariboru visi pločevina s strehe in ogroža mimoidoče v Prešernovi ulici. V Ormožu se je na cesto v naselju Vičanci zaradi močnega vetra podrlo drevo. Gasilci PGD Senešci so drevo odstranili s cestišča.

Huda ura v regiji

Poplave v Srbiji so v sredo zvečer zahtevale prvo smrtno žrtev, in sicer v Beogradu, kjer je v sredo zvečer utonila oseba, ki ni upoštevala navodil o evakuaciji.

Na močan veter z rušilno močjo so že včeraj opozarjali na Hrvaškem, kjer je bil del Slavonije tudi brez elektrike. O poplavah poročajo tudi iz Bosne in Hercegovine.

Veter je odkril tudi streho na stanovanjski hiši na Cesti v Ranče v Framu. Na cesto Rimske Toplice–Jurklošter v naselju Brodnice, občina Laško, je padlo drevo, ki so ga domači gasilci odstranili in sprostili promet.

Vse leti naokoli

»Dež, močan veter ... Grozno, vse nam meče,« pa javlja bralka Valerija s Ptuja, ki je dodala tudi fotografijo, kako je razdejalo dvorišče pred stanovanjsko hišo. Obupnemu vremenu in hudi uri pa kljubujejo tri krave.

Kako pa je pri vas? Veter že povzroča nevšečnosti? Pošljite nam fotografijo.

Deli s prijatelji