MOČNI NALIVI

Bralka: Kot da bi se oblak utrgal

Objavljeno 25. avgust 2015 19.11 | Posodobljeno 25. avgust 2015 20.25 | Piše: Mo. S.

Zaradi močnega deževja je bilo nekaj težav tudi na cestah.

Iz Poljanske doline. Foto: bralka Francka

LJUBLJANA – Večji del države so zajele padavine, ki se, kot lahko spremljate na spodnji radarski sliki padavin, pomikajo proti vzhodu. Ponekod so nastali močni nalivi z vetrom.

Iz Poljanske doline se nam je oglasila bralka Francka, ki je svojo fotografijo pospremila s komentarjem: »Kot da bi se oblak utrgal ...« Fotografije pa so nam posredovali tudi drugi bralci. 

»Zaradi poplavljenega cestišča je regionalna cesta Grosuplje–Ivančna Gorica v Višnji Gori na Jurčičevi cesti zaprta,« pa je okoli 18. ure poročal prometnoinformacijski center.

Poplavlja kleti in ceste

Da je ponekod res močno deževalo, pričajo tudi poročila uprave za zaščito in reševanje. V Rakitovcu je meteorna voda popoldne poplavila hišo, o podobnih dogodkih pa poročajo tudi iz drugih delov države, zlasti iz osrednje Slovenije.

Ob 16. uri je na Letališki cesti v Ljubljani zaradi obilnih padavin in zamašenega odtoka meteorna voda začela zalivati transformatorsko postajo trgovinskega centra. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in očistili odtok. Ob 15.55 je na Ulici koroškega bataljona v Ljubljani zaradi zamašenega odtoka voda zalila kletne prostore stanovanjskega bloka. Ob prihodu gasilcev GB Ljubljana na kraj dogodka je voda že začela upadati.

Ob 15.50 je na Krožni cesti v Domžalah meteorna voda zaradi zamašenih odtokov poplavila približno 200 kvadratnih metrov kleti podjetja in dvorišče na površini okoli 60 kvadratnih metrov. Posredovali so gasilci CPV Domžale in gasilci PGD Stob-Depala vas, ki so preusmerili tok vode z manjšim nasipom peska in izčrpali vodo na bližnji travnik. Na Ljubljanski cesti je voda zaradi zamašenih odtokov vdrla v klet stanovanjskega bloka. Posredovali so domžalski poklicni gasilci, ki so očistili odtoke in izčrpali vodo.

Tudi območje Smlednika in Hraš v občini Medvode je zajelo močno neurje. Meteorna voda je poplavila nekaj hiš in stavbo krajevne skupnosti. Posredovali so gasilci PGD Smlednik in iz kleti izčrpali skupno okoli 14 kubičnih metrov vode. V naselju Voklo je meteorna voda zalila cesto in kleti več stanovanjskih hiš. Gasilci PGD Šenčur so vodo, ki je zalila tudi cesto, prečrpali in preusmerili njen tok. Vodo iz stanovanjskih objektov pa so črpali gasilci PGD Voklo.

Veter podrl drevo

Malo po 15. uri so na Keršovi ulici v Vojniku gasilci PGD Vojnik odstranili podrto drevo, ki ga je podrl veter.

Zaradi močnega deževja je bilo nekaj težav tudi na cestah, vendar se je vse končalo brez hujših posledic.

Imate tudi vi za nas kakšne informacije in fotografije? Uporabite spodnji obrazec.

Deli s prijatelji