ODDIH

Božički v Portorožu

Objavljeno 03. september 2013 19.30 | Posodobljeno 03. september 2013 19.33 | Piše: J. K.

Božički so dopustnike s svojim znanim dobrohotnim ho, ho, ho spomnili, naj polno uživajo in se veselijo še zadnjih dni na morju.

Daril pa še nimajo. Foto: Janez Mužič

Dopusti se končujejo in zadnji hip, preden se vrnejo tja daleč na hladni sever brat pisma želja in pripravljat darila za pridne, so poletje v Portorožu ujeli še Božički. Dobrih deset jih je bilo, ki so se pomešali med kopalce na plaži in se ohladili kar v svojih delovnih oblekah. Med zadnje dopustnike so razdelili obilo smeha in dobre volje, se z njimi pomerili v vleki vrvi in simbolično spomnili, da se turistična sezona končuje.

Dogodka se je domislil neumorni Mojmir Kovač, ki v Portorožu in Piranu rad preseneti s katerim za našo turistično meko privlačnim dogajanjem. Kot je povedal, si prizadeva oživiti tamkajšnje vse preveč ustaljeno turistično mrtvilo. Dodal je, da bodo ljudje toliko raje prihajali k nam, če se bodo lahko zabavali, če bodo imeli kaj početi in če jim bomo tudi znali kaj ponuditi. Božički so tako dopustnike s svojim znanim dobrohotnim ho, ho, ho spomnili, naj polno uživajo in se veselijo še zadnjih dni na morju.

Deli s prijatelji