DURS

Boste tudi vi med prejemniki 63,81 milijona evrov?

Objavljeno 28. maj 2012 13.54 | Posodobljeno 28. maj 2012 13.54 | Piše: T. L., STA

Zavezancem iz prvega svežnja informativnih izračunov dohodnine za leto 2011 preplačani znesek Durs vrača na bančne račune.

RTS potrebuje za poplačilo plač in honorarjev 300 tisoč evrov

LJUBLJANA – Davčna uprava RS (Durs) danes tistim zavezancem iz prvega svežnja informativnih izračunov dohodnine za leto 2011, ki so med letom plačali previsoko akontacijo dohodnine, preplačani znesek vrača na bančne račune. Skupni znesek vračil znaša 63,81 milijona evrov.

Prvi sveženj informativnih izračunov dohodnine za leto 2011 je Durs izdal konec marca, in sicer 527.366 zavezancem. Od teh je vračilo dohodnine izračunala za nekaj več kot 47 odstotkov zavezancev.

Doplačila dohodnine najkasneje do četrtka 

Da morajo dohodnino doplačati, je pisalo na izračunih za 46 odstotkov zavezancev iz prvega svežnja. Ti morajo zahtevani znesek poravnati najpozneje do četrtka. Skupni znesek doplačil znaša 52,86 milijona evrov. Preostalih nekaj manj kot sedem odstotkov izračunov je bilo brez vračila ali doplačila dohodnine.

Zavezancev za dohodnino je v Sloveniji nekaj več kot milijon. Tisti, ki informativnega izračuna še niso prejeli, ga lahko pričakujejo v prvih dneh junija. Ne bodo pa jih prejeli tisti, za katere na Dursu od izplačevalcev dohodkov niso prejeli podatkov o odmeri dohodnine. V tem primeru morajo napoved vložiti sami, in sicer v času od 15. junija do 31. julija.

Deli s prijatelji