NEVERJETNO

Bosta Türk in Janković bojkotirala državno proslavo?

Objavljeno 22. december 2012 13.41 | Posodobljeno 22. december 2012 20.05 | Piše: P. J., Mo. S.

Janković »ne želi biti del tovrstnih manipulacij«, kjer se zapleta že zaradi himne.

Jankovićeva stranka je zgrožena.

LJUBLJANA – Predsednik države Danilo Türk in predsednik največje opozicijske stranke Pozitivne Slovenije Zoran Janković naj bi danes bojkotirala državno proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Slavnostni govornik na seji bo predsednik vlade Janez Janša, lani pa je zbrane v Cankarjevem domu nagovoril Borut Pahor, ki bo danes na slavnostni seji v državnem zboru prisegel kot četrti predsednik republike.

Türk si je premislil

Ali to drži, smo preverili tudi v uradu predsednika republike, a informacije niso potrdili ne zanikali. »Tega še ne vem. Vem le, da včeraj prisotnosti še ni potrdil,« je dejal Boštjan Lajovic, Türkov svetovalec za odnose z javnostmi.

Iz urada vlade za komuniciranje pa so nam odgovorili takole: »Na Protokolu RS so bili danes zjutraj iz Urada predsednika republike obveščeni, da predsednika republike dr. Danila Türka predvidoma na današnji slovesni seji državnega zbora in na večerni državni proslavi ne bo. Med 11. in 12. uro pa so na Protokol RS iz Urada predsednika republike dobili obvestilo, da se bo predsednik republike dr. Danilo Türk obeh slovesnosti udeležil.«

Janković ne želi biti del manipulacij

Jankovićeve predstavnice za stike z javnostjo Nataše Pelko nam ni uspelo priklicati. Spletni portal 24ur.com medtem poroča, da se Janković proslave ne bo udeležil, ker smo bili v zadnjem letu priča številnim ideološkim delitvam, ki jih povzroča vlada – tudi z državnimi proslavami. Janković »ne želi biti del tovrstnih manipulacij«, kjer se zapleta že zaradi himne.

Deli s prijatelji