DRAŽBA

Boris ponudil denar za Renejevo operacijo, nato si je premislil

Objavljeno 12. maj 2014 14.55 | Posodobljeno 12. maj 2014 14.55 | Piše: S. U.

Akcija za malega Reneja je uspela. Sprva potuje na operacijo v Milano, nato na rehabilitacijo na Florido.

Ilka Štuhec.

LJUBLJANA – Slovenci smo ponovno stopili skupaj. Za malega Reneja, ki se je rodil z deformacijo desne noge (fibularna hemimelija) je potekala velika akcija, v kateri so mnogi priskočili na pomoč in zbral se je dovolj velik znesek za operacijo v Milanu, nato še za rehabilitacijo na Floridi. In to kljub temu da se je Zavod za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) odločil, da Rene in njegova družina nista upravičena do povračila stroškov.

»Mislim, da bomo imeli dovolj tako za stroške operacije v Milanu kot tudi za rehabilitacijo in drugo operacijo na Floridi. Dr. Paley je znižal celoten znesek operacije in bolnišnične nege v Milanu, omogočil nam je tudi popust na Floridi. Tam bomo več mesecev,« je za 24ur.com povedala Renejeva mama Amela Talić.

Brez zapletov ni šlo

Brez zapletov pa tudi tokrat ni šlo. »Vesela sem, da lahko pomagam malemu Reneju. Pridružite se mi,« je pred dnevi na svojem facebook profilu zapisala naša smučarka Ilka Štuhec in za dražbo prispevala svoji čeladi. Na dražbi sta nato največ ponudila Gorazd in Boris, a slednji svoje obljube očitno ni držal. »Nekaterim se zdi zabavno, da sodelujejo na dobrodelnih zadevah, nato pa si, ko je treba preiti od besed k dejanjem, premislijo. Žal se je to zgodilo tudi pri naši akciji za pomoč malemu Reneju. Drugi dobitnik čelade tako ni g. Boris, ampak g. Uroš

No, akcija je vseeno uspela. Prav tako operacija ne bo stala 180.000 evrov, kot je bilo sprva ocenjeno, ampak okoli 45.000 evrov.

Deli s prijatelji