KDO JE ZANIMIV IN KDO SPADA ZA ZAPAHE

Boris Kobal bi pol osvoboditeljev izgnal, pol pa zaprl

Objavljeno 07. januar 2014 11.29 | Posodobljeno 07. januar 2014 12.15 | Piše: P. J.

Pravi, da je Alenka Bratušek za igralca zelo zanimiva ženska, spominja ga na Sneguljčico.

LJUBLJANA – »Slovenija, od teh naših fenomenalnih osvoboditeljev, pol bi jih bilo treba zapreti ali izgnati, je vedno manj moja. Je vedno bolj evropska, vedno bolj slovensko zaplankana in zaprta za štirimi stenami,« je v oddaji Inventura na Radiu Slovenija dejal Boris Kobal.

Kje so vstajniki?

Pravi, da ni problem v financah, ampak predvsem v miselnosti ljudi. »Ko gremo na volišče, če že gremo, tam opravimo, kar imamo opraviti. Tiste, ki so izrabili naše zaupanje, bi bilo treba spraviti dol. Vprašujem se, kje je zdaj tisto vstajništvo. Očitno so se v Mariboru sprijaznili s tem, da nimajo radarjev in župana. V Ljubljani pa ne vem, kje je problem, mogoče v megli,« je dejal Kobal. »Vprašujem se, kje je meja človeškega ponosa. Kolikokrat bom moral biti še lačen, ne govorim zase seveda, da primem puntarske vile in grem na cesto in rečem, zdaj pa je dovolj?«

»Lutkarske vlade«

Za nami je leto dveh slovenskih vlad. Kobal je dejal, da je bila prva slaba, prav tako slaba pa je druga. Pravi, da nobeni ne daje nobene teže, ker so lutkarske, vodene od nekega kapitala. »Lahko, da se trudijo, ampak opcija ni ne v prvi ne v drugi niti ne v tretji vladi, ki jo bo dobil nekdo, ki je že bil dolgo za krmilom, vendar ima probleme z nekimi tanki in orožji. Resnica je, da bi se morali Slovenci združiti.« Pravi, da je razdvojenost nekaj najhujšega, »je hujša kot fašizem«. Dejal je tudi, da v trenutku, ko pozicija postane opozicija, je opozicija samo zato, da meče polena pod noge poziciji.

Za kaj je še uporabna Alenka Bratušek?

Beseda je v oddaji nanesla tudi na predsednico vlade Alenko Bratušek. »Ona kot ženska mi je zelo interesantna, če ji je to kompliment. Je taka zelo uporabna. Bi se jo dalo uporabiti tudi v kakšnem filmu. Mogoče bi se dalo zanjo dobiti vlogo. Ko pa zraven nje stopijo njeni dedci, pa postane kot Sneguljčica in ne vem, koliko palčkov ima zraven,« je dejal Kobal. Dodal je še, da v letu 2014 ne pričakuje nič dobrega in da bi to leto najraje prespal.

Deli s prijatelji