KAM Z BONI?

Boni za polet z balonom: pripada vam celotna kupnina

Objavljeno 05. september 2012 18.45 | Posodobljeno 05. september 2012 18.44 | Piše: Mo. S.

Kam z boni, ki jih ne morete ali ne želite unovčiti?

Balon na topli zrak.

LJUBLJANA – Po strmoglavljenju balona, ki je bilo v četrtek, 23. avgusta, usodno za štiri ljudi, so se mnogi odločili, da z balonom gotovo ne bodo več leteli. Veliko pa je tudi tistih, ki imajo bone za tovrstne polete že doma in so si po hudi nesreči premislili, poleg tega pa so komercialne lete do nadaljnjega prepovedali.

Mnogi, tudi tisti, ki vseeno želijo leteti z balonom, se zdaj vprašujejo, kaj se bo zgodilo z boni, ki jih imajo, a jih ne morejo izkoristiti. Na Zvezo potrošnikov Slovenije (ZPS) se je obrnilo več ljudi, ki imajo težave s povrnitvijo kupnine.

Zahtevajte vračilo denarja

Ker so podjetja, ki sicer opravljajo prevoze z baloni, te opravljale brez dovoljenja, novih pa še niso pridobila, imajo potrošniki pravico, da od pogodbe za polet odstopijo in od podjetja, ki jim je prodalo bone oziroma karte, zahtevajo vračilo celotne kupnine.

Brez dovoljenja ne bo šlo

»Ponudnik lahko potrošniku predlaga podaljšanje veljavnosti bona, vendar se mora potrošnik s tem strinjati. Podaljšanje veljavnosti pa je smiselno le ob izpolnitvi pogoja, da bo prevoznik pridobil ustrezno dovoljenje za komercialne polete – in če veljavnost bona začne teči od pridobitve tega dovoljenja,« so še zapisali na spletni strani ZPS.

Deli s prijatelji