L&L

Bolniki z limfomom in levkemijo so dobili svojo pisarno

Objavljeno 05. oktober 2012 20.00 | Posodobljeno 05. oktober 2012 20.00 | Piše: A. P.

Po petih letih delovanja je Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, na Dunajski cesti 106 v Ljubljani predstavilo prvo pisarno.

V pisarni združenja: dr. Samo Zver, Rok Justin, Milena Rremic, Kristina Modic in Marinka Fojkar.

V njej so člani združenja na voljo za individualno pomoč bolnikom in njihovim svojcem, omogočala bo tudi izvajanje rednih srečanj članov združenja L&L, zdravstvenih strokovnjakov, bolnikov in njihovih družinskih članov. »Naše osnovno poslanstvo je informirati in pomagati bolnikom in njihovim svojcem v času odkrivanja bolezni, zdravljenja in tudi potem, ko se znova vključujejo v izobraževalno, delovno in socialno okolje, ter ozaveščati širšo in strokovno javnost o boleznih, kot so limfom, levkemija, diseminirani plazmocitom, mielodisplastični sindrom in druge krvne bolezni. Zavzemamo se za najsodobnejše oblike odkrivanja in zdravljenja bolezni, naša pomembna naloga je denimo vplivanje na slovensko zdravstveno politiko, da bi ta zagotovila čim boljše razmere za zdravljenje. Naše poslanstvo je tudi zavzemanje za pravice bolnikov, ki jih zastopamo,« nam je pojasnila predsednica združenja Kristina Modic.

Odprtje pisarne so pozdravili tudi predstavniki stroke, doc. dr. Samo Zver, dr. med., specialist hematolog, je izrazil podporo delu združenja in njihovim projektom, kot je denimo namera, da bodo člani združenja L&L v vse oddelke bolnišnic in čakalnice v ambulantah, kjer so bolniki, ki se zdravijo zaradi limfoma, levkemije, diseminiranega plazmocitoma in mielodisplastičnega sindroma, postavili stojala za informativna gradiva, ki jih izdaja združenje L&L. »K sodelovanju smo že in še bomo povabili zdravnike, ki bodo v naši pisarni občasno na voljo za nove bolnike in njihove svojce za pogovor in pojasnila v zvezi z boleznijo in zdravljenjem. To je pomembna brezplačna pridobitev za bolnike in svojce, ki bodo lahko v miru in v prijetnem okolju poleg naše spodbude dobili tudi številna pojasnila in odgovore na vprašanja, ki jih v ordinaciji zaradi naglice in nelagodnosti morda pozabijo zastaviti.« Za srečanje se je treba predhodno naročiti na telefonsko številko 040 240 950.

Deli s prijatelji