NA KOŽO

Boljše življenje

Objavljeno 30. julij 2013 00.15 | Posodobljeno 30. julij 2013 00.15 | Piše: Špela Ankele
Ključne besede: komentar

Tablete, ki ne zamenjujejo vaših predpisanih medikamentov. Zavrtijo pa čas nazaj.

Špela Ankele.

Babica in dedek sta dobila pismo. Ne računa ali oglasnega letaka. Pismo! V okorni slovenščini je pisalo, da ju vabijo na brezplačno kosilo v eno od kranjskih gostiln. Sta si rekla: »U, to je pa lepo!« In sta šla.

V gostilnici ju je čakalo kosilo, a tudi presenečenje. Brezplačni izlet v Turčijo. Pravzaprav bi bila brezplačna le prenočitev in zajtrk, za prevoz bi bilo treba plačati tistih nekaj sto evrov. A kaj bi to. Poleg kosila in potovanja so zanju pripravili še nekaj. Tablete. Takšne, ki ne zamenjujejo »vaših trenutnih predpisanih medikamentov«. Zavrtijo pa čas nazaj. In te pomladijo. Ti uredijo prebavo, te shujšajo (predvsem okoli trebuha). Poskrbijo, da ti nohti izjemno hitro rastejo. Ti napnejo kožo. In povzročijo tudi razliko v psihološkem smislu. Kar koli že to pomeni.

Petsto in še nekaj evrov je cena zaloge, ki bo zadostovala za pol leta. Če odštejemo popust ... Nekaj manj kot štiristo evrov, in še darilo dobiš! Tako sta dedek in babica, ki si bolj redko kaj privoščita, kupila tablete. Za zdravje. Za boljše življenje. Zase.

Doma sta kliknila na spletno stran novih tabletk in spoznala zadovoljne uporabnike, predstavljene v besedi in fotografiji. Objavljeni obrazi, po starosti podobni njunima, so res zelo lepi, sta si mislila. Seveda, saj lepi in brez napak so uporabniki teh krasnih tabletk, ki vidno zmanjšajo gube. Pa kaj, če kodrolaso Žaklino K., imenovano tudi »ženska srednjih let«, lahko kupiš v prvi bazi fotografij. Pa kaj, če lahko fotko Tonija L., imenovanega tudi »srečni mož srednjih let, ki stoji s prekrižanimi rokami«, kupiš na internetu. Pa saj ni važno, da so v bazah fotografij doma tudi vsi preostali zadovoljni uporabniki njunih novih tabletk za skoraj 400 evrov. Tisti uporabniki, ki med drugim pravijo: »Boljše spanje, boljše spolno življenje, boljše razpoloženje ... V kratkem, boljše življenje!« No, tole mi je padlo na pamet, ko sem zadnjič brala časopis. V njem je pisalo, da je na Češkem ogromno kravala povzročilo razkrinkanje podjetij, ki upokojence vabijo na brezplačne obroke in izlete, nato pa jim za velik denar prodajo izdelke brez vrednosti. 

Deli s prijatelji