DRŽAVNE SLUŽBE

Boj za stolčke

Objavljeno 20. september 2012 17.24 | Posodobljeno 20. september 2012 17.24 | Piše: A. L., STA

Kandidat za predsednika državne revizijske komisije je Borut Smrdel.

Nekdanja predsednica komisije Miriam Ravnikar Šurk je s položaja odstopila sama.

LJUBLJANA – Člani mandatno-volilne komisije (MVK) DZ so danes odločali o več kadrovskih zadevah. Za predsednika državne revizijske komisije (DVK) predlagajo Boruta Smrdela, za člana DVK pa Andreja Benkoviča. Za člana nadzornega odbora sklada za financiranje razgradnje in odlaganja radioaktivnih odpadkov krške nuklearke komisija predlaga Milana Beričiča.

Mandat za osem let

Na razpis za predsednika DVK se je poleg Smrdela prijavilo še pet kandidatov – Veronika Lemut, Vinko Berginc, Urška Ilić Vidergar, Melina Omerzel Petek in Nina Velkavrh. Večinsko podporo članov MVK je dobil Smrdel, ki ga zdaj predlagajo v imenovanje DZ. Mandat predsednika komisije traja osem let, novi predsednik pa se išče, ker je DZ junija s te funkcije razrešil Miriam Ravnikar Šurk, ki je s položaja odstopila sama.

Škof zavrnjen, za isto mesto 12 prijav

Za člana DVK se je potegovalo 12 kandidatov, Igor Bele, Silvo Cvete, Klaudija Gaber, Janez Obreza, Anton Olaj, Mirjana Paradiž Verdinek, Jolanda Pavliha, Janez Pogorelec, Rok Svetlič, Boštjan Udovič, Slavko Vesenjak in Andrej Benkovič – slednji je dobil največ glasov podpore. Če bo Benkovič prejel zadostno podporo v DZ, bo na tem mestu nadomestil Jurija Toplaka, ki je odstopil, ker je opravljal delo, ki ni združljivo s članstvom v komisiji. DZ na seji 14. junija sicer ni podprl predloga za imenovanje Bojana Škofa za njegovega naslednika.

Komisija potrdila kandidata SDS

Danes je MVK odločal tudi o predlogu za člana nadzornega odbora sklada za financiranje razgradnje in odlaganja radioaktivnih odpadkov iz jedrske elektrarne Krško. MVK je dobil en predlog, in sicer je Milana Beričiča predlagal SDS. MVK je kandidata podprl in ga predlagal v imenovanje DZ.

MVK se je danes še seznanil z odstopom sodnice porotnice delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani za odločanje v delovnih sporih.

Deli s prijatelji