LENI OBČINSKI MOŽJE

Bohinjske oblasti na pozabljeno športno opremo lepijo kazni: do tisoč evrov

Objavljeno 27. november 2014 22.35 | Posodobljeno 27. november 2014 22.43 | Piše: K. K.

Namesto da bi velik kos plastike pospravili, so občinski inšpektorji nanjo nalepili kazen. Tudi po roku, ki so si ga postavili sami, plastike niso odstranili, ampak je še vedno v naravi.

UKANC – Lokalne volitve so mimo, župan Franc Kramar je dobil nov mandat in v zaspanem Bohinju so turistične kapacitete večinoma zaprte. S pripomočki, ki so ostali od turistične sezone, pa poskušajo občinske oblasti zaslužiti. Na obrežju jezera v Ukancu, kjer je po propadu hotela Zlatorog turizem šepal tudi poleti, smo med vejevjem in drevjem opazili kanu. Nič posebnega, če na zelenem športnem pripomočku ne bi bilo nalepljeno obvestilo

image
Redarji ga niso pospravili niti v roku, s katerim grozijo lastniku.

redarstva.

Tisočak, dvestotak, stotak

Odkrili smo, da je v plastičnem ovitku, kakršne redarji po mestih sicer lepijo na avtomobile, res kazen. V celoti jo lahko preberete v fotogaleriji, sicer pa je pooblaščena uradna oseba na podlagi občinskega odloka lastnika plovila obvestila, da mora kanu odstraniti, sicer bo to storila občina, lastniku plovila pa zaračunala. Seveda brez zagrožene kazni ne gre, v odredbi redarstva pa beremo, da se z globo tisoč evrov kaznuje pravno osebo ali posameznika, ki samostojno opravlja dejavnost. Direktorja firme, ki je lastnik kanuja, želijo oglobiti za dvesto evrov, posameznika pa s stotakom.

Kaj poreče občina

Na bohinjsko občino smo naslovili vprašanja, v katerih preverjamo, zakaj kanuja še niso odstranili.

Deli s prijatelji