GLAVNI DOBITEK

Bogastvo 84-letnici

Objavljeno 07. junij 2013 16.07 | Posodobljeno 07. junij 2013 16.07 | Piše: U. S.

Američanka je dobila 370 milijonov dolarjev, dobitek bo delila s sinom.

Gloria C. Mackenzie je nova ameriška milijonarka.

TAMPA – Američanka Gloria C. Mackenzie je osvojila rekordni posamični dobitek na loteriji. Ker se je odločila za enkratno izplačilo, je bogatejša za 370,8 milijona dolarjev, v resnici je dobila 590 milijonov dolarjev. Ko bo plačala še davek, in sicer 25 odstotkov, bo domov odnesla okoli 270 milijonov dolarjev. Velikanskega dobitka ne bo zapravljala sama, razdelila si ga bo s sinom Scottom.

Z loterije so sporočili, da je bil dobitni listič vplačan 18. maja v Zephyrhillsu, severovzhodno od Tampe, v nakupovalnem centru Publix. Okoli 130.000 prebivalcev mesta, ki je še najbolj znano po istoimenski ustekleničeni vodi, je kajpak takoj začelo ugibati, kdo bi lahko bil novi milijonar.

V majhnem mestu vsi poznajo vse in vsi o vseh vedo vse. Težko je obdržati skrivnost, ta pa je bila doslej največja v Zephyrhillsu. Dokler se ni pojavila Gloria, na sedež loterije je prišla šele ta teden, natančneje v sredo okoli poldneva.

»Čakala sem v vrsti, ko me je nekdo spustil naprej«

Mackenziejeva se novinarske konference ni udeležila, so pa prebrali njeno izjavo: »Medtem ko sem čakala v vrsti, me je nekdo prijazno spustil naprej. Kupila sem dobitni listič,« je razkrila 84-letnica s Floride, ki po floridskem zakonu ni mogla ostati anonimna. Z novinarji pred sedežem loterije, tja sta jo spremljala kar dva odvetnika, ni hotela govoriti, v srebrnem fordu focusu se je s sinom in družinskimi prijatelji hitro odpeljala domov. Predstavniki loterije so povedali, da je kupila listič, za katerega je številke izbral računalnik, poleg zmagovitega pa je kupila še štiri druge lističe. »Hvaležni smo za ta blagoslov. Cenimo zanimanje javnosti, države in loterije, a vse prosimo, naj nam dajo priložnost za ohranitev naše zasebnosti,« je še sporočila novopečena milijonarka, ki živi v skromni sivi hiši nasproti pašnika. Sosedje so bili presenečeni, pravijo, da velikega dobitka ni omenjala: »Nič ni rekla, umirjena ženska je, navadno je v hiši,« je dejal sosed James Hill. »Vesel sem zanjo, dobitek gre v prave roke, vedno je prijazna, prijetna in nasmejana.« Sosed Don Cecil se je pošalil: »Upam, da si bo kupila novo, boljšo hišo.«

Deli s prijatelji