TEŽAVE

Bodo zaradi Aerodroma Ljubljana »padale« glave?

Objavljeno 17. september 2013 12.24 | Posodobljeno 17. september 2013 12.24 | Piše: P. J.

Ministri naj bi menjali Damjana Žuglja, ekonomska fakulteta pa naj bi začela disciplinski postopek zoper ekonomista Damijana.

Jože P. Damijan.

LJUBLJANA – Ministri Uroš Čufer, Stanko Stepišnik in Samo Omerzel naj bi bili za zamenjavo Damjana Žuglja, direktorja agencije za trg vrednostnih papirjev, ki je pred včerajšnjo skupščino Aerodroma Ljubljana državi vzela glasovalno pravico. Po poročanju Požareporta čakajo na zeleno luč predsednice vlade.

Žugelj vladi na tej skupščini ni prvič povzročal sivih las. Enake težave je vlada imela z njim pri Telekomu in pri Zavarovalnici Triglav, kjer se je poskušal zavihteti na čelo uprave.

Na nitki tudi služba ekonomista Damijana

V povezavi z Aerodromom Ljubljana pa ima težave tudi znani ekonomist Jože P. Damijan, ki se je znašel zaradi hude kršitve pravilnika ekonomske fakultete pred disciplinskim postopkom. Damijan je tik pred glasovanjem v oddaji 24ur predstavil svojo študijo o (ne)upravičenosti novega potniškega terminala Aerodrom Ljubljana. Študijo je pri Damijanu naročila finančna hiša Publikum, a je Damijan o njen poročal pred stavbo ekonomske fakultete tako, da je bil v kadru z njim napis in logotip fakultete. Zaradi te poteze so na Damijana padli očitki, da je zlorabil blagovno znamko ekonomske fakultete, da bi svoji študiji dodal večjo strokovno referenco.

Ekonomist ne komentira

Neuradno naj bi se zaradi prispevka, ki je bil predvajan v četrtek, v ponedeljek sestala uprava ekonomske fakultete pod vodstvom Dušana Mramorja in začela disciplinski postopek. Uradno pa postopka še niso začeli, ker ni jasno, ali je Damijan študijo prijavil ekonomski fakulteti ali ne. Znano pa je, da plačilo študije ni potekalo prek fakultete ali katerega koli inštituta, neposredno povezanega s fakulteto. Po nekaterih podatkih naj bi Damijan študijo, ki naj bi bila zaključena že v začetku septembra, fakulteti prijavil šele v četrtek, zanjo pa naj bi v žep pospravil tri ali štiri tisočake. Damijan podatkov o disciplinskih postopkih zoper njega ne komentira.

Deli s prijatelji