KDO JE POŠTENJAK?

Bo zaradi Jankovićevih razkritij Erjavec »odstrelil« Gantarja?

Objavljeno 27. junij 2014 21.35 | Posodobljeno 27. junij 2014 21.35 | Piše: K. K.

Soočenje prvakov Desus in Pozitivne Slovenije pokazalo, da bi oba bila premierja, a drug drugega ne bi podprla.

Bo Erjavec Gantarju pokazal vrata?

LJUBLJANA – Kopja sinočnjega soočenja prvakov Desusa Karla Erjavca in Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića so se lomila na plečih nekdanjega ministra za zdravje iz kvote Desusa Tomaža Gantarja. Začel je Janković, ki je dejal: »Tomaž Gantar je kot minister dodelil koncesijo železniškemu zdravstvenemu domu, vzel del programa mamografij za odpravo bolezni na dojkah in jih dodelil urologiji. Kaj boste rekli, če boste ugotovili, da je Tomaž Gantar tam zaposlen kot urolog? Je to pošteno?«

Nato je pogovor potekal nekako takole:

Erjavec: »Jaz sploh ne vem, o čem on govori. Zakaj vi KPK niste znali razložiti, od kod vam premoženje? Zdaj govorite o poštenosti, o doktorju Tomažu Gantarju.«

Janković: »Gre za sprenevedanje.«

Erjavec: »Zakaj je on na soočenju, je predsednik stranke, pa ne kandidira?« Nato je povedal, da so pri nas v ustreznih zavodih zgolj gradbeni baroni, on pa čaka, da tja pošljejo še bančne barone, »tudi v zdravstvu imamo barone, a ne doktor Tomaž Gantar, on operira«.

Ko je voditelj Erjavca vprašal, ali bodo ukrepali, če se izkaže, da je Jankovićeva pripoved resnična, pa je Erjavec dejal: »V naši stranki vedno zelo strogo ukrepamo. Če bo doktor Tomaž Gantar dobil koncesijo na podlagi njegovega ravnanja kot ministra za zdravje, bodite prepričani, da bomo v stranki sprožili ustrezne postopke.« Omenil je ministra pod vplivom alkohola, ki je moral oditi, ministrico, ki je odšla, ker njenih razkritij nepravilnosti niso vzeli zares, in poslanca, ki so ga izključili.

Oba bi bila predsednika vlade, a ...

Erjavec je povedal še, da bi bil predsednik vlade: »Izkušenj imam dovolj, kilometrine tudi.« Jankoviću ta ideja ni povšeči: »Erjavca ne vidim kot premirja, jaz mu glasu ne bi dal.« Sodelovanja mu ne odreka, če bi Erjavec sodeloval po programu Pozitivne Slovenje.

Erjavec si ne predstavlja, da bi Desus šel v Jankovićevo vlado, ker je to zelo tvegano zaradi vseh hišnih preiskav, ki se dogajajo pri Jankoviću.

Deli s prijatelji