NAPAD

Bo vlada ponovno padla?

Objavljeno 18. marec 2012 17.00 | Posodobljeno 18. marec 2012 16.33 | Piše: S. U.

Spletni hekerji tokrat zahtevajo tudi preverjanje poslanske izobrazbe.

Kdo stoji za grožnjami in kakšne bodo posledice? Foto: Shutterstock.com

LJUBLJANA - »Mi smo božja kazen ... Če ne bi grešili, Bog ne bi nikoli poslal kazni na vas,« se na spletni strani Pastebin glasi zapis anonimnih hekerjev. Po njihovih besedah je glavni vzrok slabo delovanje vlade. »Napad se začne od 15. do 20. marca. Uporabite prenosnik in brezžično povezavo. Pred napadom si naložite program HOIC,« se še glasi še eden v vsrti pozivov, uperjenih zoper spletne strani oblastnikov. Naj spomnimo: minuli torek so šaljivci izkoristili programsko napako na spletni strani državnega zbora in na spletni strani objavljali nenavadne novice (imenovanje Chucka Norrisa za glavnega poglavarja slovenske vojske, preiskovalna komisija za nadzor kriminalnih dejanj Janše in Jankovića in podobno).

Seznam ogroženih spletnih strani

Na seznamu tarč na spletni strani Pastebin najdemo predvsem spletne strani vlade, strank in bančnih institucij: gov.si, sds.si, lista-virant.si, pozitivnaslovenija.si, socialnidemokrati.si, zares.si, abanka.si, www.bsi.si, nlb.si, dbs.si, nkbm.si, ljubljana.si. 

Se za napadom skrivajo študentje?

In kakšne spremembe zahtevajo tako imenovani borci za pravice, ki sebe nikakor ne štejejo za internetne teroriste? »Več denarja za študente, spodbujanje študentske kreativnosti, službe za brezposelne in preverjanje izobrazbe poslancev.«

V uredništvo v zadnjih dneh sicer nismo opazili, da bi se grožnje hekerjev uresničile in da bi omenjene spletne strani 'padle', res pa je, da imajo hekerji še dva dni časa, da uresničijo svojo grožnjo. 

Deli s prijatelji