KADROVANJE

Bo vlada menjala nadzornike Soda?

Objavljeno 28. marec 2013 08.48 | Posodobljeno 28. marec 2013 08.48 | Piše: STA, P. J.

V začetku aprila bodo imenovali tudi nove nadzornike Petrola in Luke Koper.

LJUBLJANA – Vlada se bo danes med drugim seznanila s pomladansko napovedjo gospodarskih gibanj. Z dnevnega reda seje tega sicer ni mogoče razbrati, a po pisanju nekaterih medijev naj bi zamenjala tudi člane nadzornega sveta Slovenske odškodninske družbe (Sod). Menjavi nadzornikov naj bi sledile še spremembe v upravi Soda.

Zamenjave do aprila

Člane nadzornega sveta Soda, ki do ustanovitve Slovenskega državnega holdinga upravlja celotno premoženje države, v vlogi skupščine ustanoviteljice in edine delničarke države imenuje vlada. Večina naj bi po pisanju medijev prihajala iz vrst SDS.

Nova vlada naj bi zamenjave izpeljala do prvih dni aprila, je v začetku tedna pisal časnik Delo. Za 4. in 5. april sta namreč sklicani skupščini Petrola in Luke Koper, na katerih bodo imenovali nove nadzornike obeh družb.

Bodo menjali tudi upravo?

Ali so za obravnavo na današnji seji vlade res pripravili predlog novih nadzornikov Soda, na finančnem ministrstvu niso potrdili. »O naslednji skupščini Soda bo javnost ustrezno obveščena,« so zapisali v odgovoru.

Menjavi nadzornikov naj bi po pisanju Dela sledila še zamenjava uprave. Vodenje Soda do ustanovitve holdinga naj bi tako spet prevzel Tomaž Kuntarič, verjetno skupaj s Krešem Šavričem in Matjažem Jaukom. Gre za vodstvo, ki ga je nadzorni svet pred dobrim mesecem razrešil, ker ni hotelo mimo zakona preklicati skupščine Telekoma Slovenije. Namesto njih ima Sod zdaj začasno upravo – Petra Ješovnika, Iga Grudna in Nado Drobne Popovič.

Deli s prijatelji