DENAR

Bo slaba banka pred prodajo dala nepremičnine v najem?

Objavljeno 15. januar 2014 22.27 | Posodobljeno 15. januar 2014 22.27 | Piše: P. J.

Pravijo, da želijo za davkoplačevalce iztržiti kar največ.

LJUBLJANA – Obstaja možnost, da bi nepremičnine pred prodajo oddali v najem, je na novinarski konferenci DUTB dejal izvršni direktor Torbjörn Månsson. Če bodo ocenili, da bi to pomenil boljši iztržek ob prodaji, je mogoče, da se bodo odločili za ta korak, poročajo Finance.

Månsson je na današnji novinarski konferenci nameraval razkriti seznam premoženja, ki so ga prevzeli od bank, vendar ga ni, saj naj bi se s tem povzročila prevelika škoda podjetjem. Poleg tega nimajo niti pravne podlage, saj jih ovira bančna tajnost. Z vlado naj bi tako potekali dogovori o tem, kaj in koliko je sploh mogoče razkriti, da bi bila situacija preglednejša.

Månsson ustavljene prodaje stanovanj v Celovških dvorih ni želel komentirati, glavni cilj DUTB pa naj bi bil maksimalizirati vrednost za davkoplačevalce.

Na novinarski konferenci so predstavili zamenjavo za Månssona aaaa. Izvršni direktor slabe banke DUTB bo postal Christopher Gwilliam, dolgoletni bančnik z mednarodno kariero. Delal je v ZDA, Veliki Britaniji in tudi v državah bivše Jugoslavije, specializiran pa je za upravljanje premoženja. Gwilliam je zagotovil, da delovanje DUTB ne bo pod vplivom politike in da bodo skušali iztržiti maksimum za davkoplačevalce.

Deli s prijatelji