LJUBLJANA – Medtem ko mnogi nestrpno pričakujejo, da mandatar Janez Janša razkrije imena svojih kandidatov za ministre, so na trnih gotovo tudi tisti, ki še utegnejo postati poslanci. Kot kaže, se bo število žensk v državnem zboru še povečalo. Dokončna ministrska ekipa bo znana jutri.

Prihaja Cukjati mlajši?

Če bi postal eden izmed ministrov podpredsednik stranke SDS Zvonko Černač, bi šel med poslance brat predsednika države Danila Türka Vitoslav Türk. Kot mogoča kandidata za ministra se omenjata tudi Dragutin Mate in Andrej Šircelj. Če bo kateri izmed njiju postal minister, bo nova poslanka Saša Ciglar, če pa postaneta ministra oba, bo v poslanske klopi sedel sin nekdanjega predsednika državnega zbora Franceta Cukjatija Daniel Cukjati.

Primarij za poslanca

Če bo postala ministrica Romana Tomc, jo bo zamenjal Anže Logar. Za kandidata za ministra za notranje zadeve se omenja Vinko Gorenak, in če bo zasedel ministrski stolček, bo postal poslanec Gregor Pivec, sicer direktor mariborskega kliničnega centra. V kolikor bo minister postal Andrej Vizjak pa bo namesto njega med poslance prišla Damjana Petavar Dobovšek

Še ena mladenka

Če se bo Gregor Virant odločil, da vodenje državnega zbora prepusti nekomu drugemu in sam postane minister, bo namesto njega v državnem zboru glasoval Marko Pavlišič. Karla Erjavca bi zamenjala Marija Plevčak.

Roman Žveglič bi postal poslanec, če postane minister Franc Bogovič. Še eno 26-letnico pa bi v parlamentu dobili v primeru, da postane minister Radovan Žerjav. Zamenjala bi ga Jasmina Opec, predsednico NSi pa bi nadomestil Janez Vasle. Mesto Janeza Janše bo v poslanski klopi zasedel Robert Hrovat

Deli s prijatelji