31. OKTOBER

Bo pater Knavs daroval mašo za Stanovnika in borce?

Objavljeno 24. oktober 2013 22.32 | Posodobljeno 24. oktober 2013 22.32 | Piše: S. N.

»Cerkveni predstojniki hočejo uveljaviti ne dobrote in usmiljenja, ampak samo svojo voljo in svojo moč. Upam, da bo Nebeški Oče z njimi bolj usmiljen, kot so usmiljeni oni.«

Bo pater maševal za zvezo borcev?

LJUBLJANA – Frančiškanski pater Bogdan Knavs naj bi po poročanju Demokracije 31. oktobra, torej na dan reformacije in dan pred dnevom spomina na mrtve, na Sveti gori nad Gorico daroval mašo za borčevsko zvezo in njenega zdaj že nekdanjega predsednika Janeza Stanovnika.

Če je tako prav

Knavs te informacije ni niti zanikal niti potrdil, bo pa s svojim dejanjem prav gotovo vnovič opozoril nase s svojo odločno držo, ki ga krasi že nekaj časa. »Kjer koli že bom, bom ostal to, kar sem, in bom spregovoril, če bom čutil, da je tako prav je rekel, potem ko so ga cerkvene oblasti premestile po treh letih službovanja na Sveti gori.

Vendarle pa je žalosten, ker mora oditi s Primorskega, od tistih dobrih in odprtih ljudi, ki so ga tako lepo sprejeli medse. Dal jim je veliko, rad bi jim še več, a kaj, ko nekatere stvari niso v njegovi moči. »Cerkveni predstojniki hočejo uveljaviti ne dobrote in usmiljenja, ampak samo svojo voljo in svojo moč. Upam, da bo Nebeški Oče z njimi bolj usmiljen, kot so usmiljeni oni,« je še zapisal na facebooku ob odločitvi cerkvenih dostojanstvenikov.

Deli s prijatelji