OZS

Bo novi gospodarski minister Zdravko Počivalšek?

Objavljeno 02. december 2013 19.50 | Posodobljeno 02. december 2013 19.51 | Piše: S. U.

OZS se zdi kandidatka Alenka Avberšek iz GZS nesprejemljiva.

LJUBLJANA – Novi gospodarski minister mora imeti posluh za malo gospodarstvo, so danes poudarili v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS). Skladno s tem bi radi na tem mestu videli direktorja Term Olimia Zdravka Počivalška. Alenka Avberšek iz Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) se jim medtem zdi nesprejemljiva.

»Slovenski obrtniki in mali podjetniki smo v hudi krizi. Zaposlujemo 120.000 oseb in predstavljamo skoraj 99 odstotkov celotnega slovenskega gospodarstva. Zato je nadvse pomembno, da končno dobimo ministra, ki bo imel posluh tudi za malo gospodarstvo,« je poudaril podpredsednik OZS in predsednik upravnega odbora OZS Branko Meh.

Kot so v zbornici ponovili v današnjem sporočilu za javnost, je bilo malo gospodarstvo v preteklosti pogosto preslišano, saj so prevladovali interesi velikih gospodarskih družb in njihovih lobijev. Prepričani so, da so interesi velikih pogosto diametralno nasprotni z interesi malih gospodarskih subjektov.

Potrdil se je s svojim delom

Kot je pojasnil Meh, je Zdravko Počivalšek s svojim delom dokazal, da zna uspešno reševati tako probleme obrtnikov in malih podjetnikov kot tudi velikih gospodarskih družb.

Alenka Avberšek je zanje povsem nesprejemljiva, saj v preteklosti ni pokazala nobenega interesa za reševanje problemov malega gospodarstva.

Premierka Alenka Bratušek se bo s kandidati za novega gospodarskega ministra srečala predvidoma v drugi polovici tedna. Med imeni se najglasneje omenja prav Avberškova.

Naslednik Stepišnika

Novi minister bo nasledil Stanka Stepišnika, ki se je za odstop odločil po pogovoru s predsednico vlade 20. novembra. Za ta korak se je odločil, ko se je nanj usula ploha očitkov zaradi sodelovanja podjetja Emo Orodjarna, katerega solastnik je, na razpisih za pridobitev državnih subvencij.

Deli s prijatelji