DIREKTORICA

Bo KPK ustavil nekdanjo poslanko?

Objavljeno 21. februar 2015 20.03 | Posodobljeno 21. februar 2015 20.06 | Piše: D. P.

Levanič je zanikal, da bi lobiral zanjo.

Barbara Žgajner, PS.

LJUBLJANA, TRBOVLJE – Še ena nekdanja poslanka Pozitivne Slovenije (PS) je našla službo v javni upravi. Po Renati Brunskule (v Rdečem križu) se lahko z državno službo pohvali Barbara Žgajner, ki je postala nova direktorica trboveljskega centra za socialno delo.

Prazno mesto

Po pisanju Požareporta je začela lov na direktorski stolček po lanskih neuspelih parlamentarnih volitvah. Naključje je hotelo, da se je prav zavoljo volitve izpraznilo delovno mesto direktorice. Irena Grošelj Kotnik, tedanja direktorica centra, je bila na listi Mira Cerarja izvoljena za poslanko. Tudi razpis po poročanju portala ni minil brez zapletov. Že pred prvim razpisom so se pojavile govorice, da so uredili službo za Žgajnerjevo. Po prvem razpisu je stekla tudi kriminalistična preiskava. Eden od kandidatov je menil, da je svet zavoda v postopku razpisa ravnal nezakonito.

Ni lobiral

Sprva se je z razpisom celo zavlačevalo (potem so ga tudi ponovili), saj nekdanja poslanka ni imela strokovnega izpita. Vmes ga je uspešno opravila in tako tudi formalnopravno zadostila vsem pogojem. Na drugi razpis se je prijavila sedmerica. Žgajnerjeva naj bi tudi lobirala za svojo službo, najbolj pri Dejanu Levaniču, generalnem sekretarju strank SD, sicer pa nekdanjem državnem sekretarju na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve Levaniču, za končno imenovanje direktorja je namreč nujno tudi soglasje ministrstva. Za protiuslugo naj bi Žgajnerjeva postala članica SD.

Kaj pa KPK?

Levanič je zanikal, da bi lobiral zanjo. Ji je pa dal vedeti, da jo bodo podprli, če pridobi podporo lokalne skupnosti. Ni pa izključeno, da zaradi poteka razpisa in imenovanja Žgajnerjeva čaka ovadba Komisije za preprečevanje korupcije (KPK).

Deli s prijatelji