NEZADOVOLJSTVO

Bo Kangler spet kandidiral za župana?

Objavljeno 02. januar 2013 20.59 | Posodobljeno 02. januar 2013 20.59 | Piše: Mo. S.

Pred mariborsko mestno občino bo 7. januarja še en protest.

V Mariboru se bo z nedokončanimi projekti, kot vse kaže, tudi nadaljnja štiri leta ukvarjal kar župan, ki jih je večino zastavil, saj Francu Kanglerju javnomnenjske ankete kažejo veliko prednost

MARIBOR – Franc Kangler je odstopil z mesta župana štajerske prestolnice, nezadovoljstvo z njim pa se nadaljuje. Tako imenovani Povezovalni odbor za boljši Maribor njegov odstop sicer pozdravlja, saj je s tem izpolnjena ena od njegovih petih zahtev, a se v njem bojijo, da je tako le na videz.

Bojijo se, da bo spet kandidiral za župana

»Kot škandalozno ostro zavračamo Kanglerjevo najavo, da se ne bo odpovedal mandatu državnega svetnika, kar je še vedno naša jasna zahteva. Izrečena stališča o tem, da bo poslej »deloval v senci«, pa razumemo kot grožnjo, da bo, zdaj ko se mu je odrekla celo lastna stranka in ga izključila iz svojih vrst, deloval iz istega ozadja, kar ponavljajoče izmišljeno očita drugim, oziroma celo znova kandidiral za župana,« so zapisali v sporočilu za javnost.

O izmišljotinah

Ogorčeni so tudi nad njegovimi »osebnimi žaljivimi kompromitacijami« na račun članov njihovega odbora, ki jih je izrekel ob podpisu svoje odstopne izjave 31. decembra: »Izmišljene diskreditacije, češ da delujemo po diktatu nekaterih strank (ena je bila celo imenovana), da so med nami »kvazikulturni ustvarjalci«, da nekateri »niso po rodu« iz Maribora ali v njem nimajo stalnega prebivališča, kot tudi osebne žalitve posameznikov našega poklicnega dela razumemo kot pritlehne manevre osebe, ki so ji občani dali jasno vedeti, da ga več ne želijo imeti za župana.«

Naj se mestni svet razpusti

Dodajajo, da je enačenje njihovega odbora z organiziranjem protestov načrtno zmanipulirano posploševanje, ki ga zavračajo, saj da so bili člani individualno izvoljeni na facebooku, a ne po lastni izbiri. Mariborski mestni svet ponovno pozivajo, naj se razpusti, poleg tega pa opozarjajo še na preostale neizpolnjene zahteve. Tudi zato bodo pred mestno občino 7. januarja protestirali.

Deli s prijatelji