V PRIČAKOVANJU

Bo Janković navil ušesa Virantu?

Objavljeno 16. december 2012 15.44 | Posodobljeno 16. december 2012 15.44 | Piše: D. P., STA

Na dnevnem redu seje je tudi odprava ukrepa priklenitve lisic na nepravilno parkirana vozila.

Janković je kritičen do zdajšnje vlade.

LJUBLJANA – Ljubljanske mestne svetnike na seji v ponedeljek čaka obravnava predlogov proračunov za leti 2013 in 2014. Predlog odloka o proračunu Mestne občine Ljubljana (MOL) za leto 2013 predvideva za dobrih 310 milijonov evrov prihodkov in nekaj več kot 307 milijonov evrov odhodkov, kar je pri obeh postavkah nekoliko manj, kot je bilo predvideno v osnutku proračuna. Zadolževanje je še vedno predvideno v znesku šestih milijonov evrov. Da bi popravili 'krvno sliko' proračuna, bo občina prihodnje leto poskušala prodati svoje nepremično premoženje v orientacijski vrednosti slabih 52 milijonov evrov, med drugim pa gre tudi za zemljišča na območju Rudnika.

Predigra z Virantom

Na dnevnem redu seje je tudi odprava ukrepa priklenitve lisic na nepravilno parkirana vozila, saj po navedbah občine prinaša več negativnih kot pozitivnih učinkov. Svetniki se bodo še pred začetkom redne seje sestali na izredni seji, ki je sklicana na zahtevo svetniških skupin SDS, NSi in Zeleni Slovenije. Te želijo med drugim obravnavati grožnje svetnika Jerneja Marjana Viranta.

Ne misli odstopiti

Naj spomnimo, da je Virant ob napovedanem rubežu pri Juretu Jankoviću enemu od novinarjev dal vedeti, da je na zasebni posesti in da bo »šel domov po pištolo in naredil red«. To početje je že bilo obsojeno, Virant pa vztraja, da se ne bo opravičil niti ne misli odstopiti.
 

Deli s prijatelji