EVROPSKI KOMISAR

Bo dobil Tone Rop službo, ki jo je želela Bratuškova?

Objavljeno 26. avgust 2014 16.12 | Posodobljeno 26. avgust 2014 16.16 | Piše: T. L.

Preverili smo informacije, da naj bi Miro Cerar za evropskega komisarja predlagal Antona Ropa, in izvedeli ...

Anton Rop meni, da mora Slovenija spodbujati mala podjetja, saj ta ustvarijo največ delovnih mest.

LJUBLJANA – »Absolutno ne dajem nobenega komentarja. Sem na dopustu,« je na poizvedovanje in preverjanje informacije, ali se poteguje za položaj evropskega komisarja, odgovoril Anton Rop. Na vprašanje, ali je morda dobil tovrstno ponudbo, je ponovil, da ne daje komentarjev in dodal, da na neosnovane informacije ne bo odgovarjal.

Tudi v stranki SMC informacij, da naj bi za evropskega komisarja Miro Cerar (oziroma stranka) predlagal Antona Ropa, ne vedo veliko. Zapisali so namreč: »O teh zadevah trenutno žal nimamo informacij.« Na vprašanje, kdo vse je trenutno v ožjem izboru in ali Janez Potočnik še ostaja v igri za omenjeno mesto, v stranki niso odgovorili. Potočnik se sicer danes mudi v Ljubljani, a kandidature za komisarja ne komentira

Naj spomnimo: iskanje kandidatov za evropskega komisarja je kar dobro premešal politične karte tudi doma. Navsezadnje je zaradi samokandidature Alenke Bratušek, sodeč po besedah Mira Cerarja, v opoziciji pristala stranka Zavezništvo Alenke Bratušek. Zdaj ko je bolj ali manj jasno, da tudi Karl Erjavec (še eden od kandidatov) ostaja doma, je s prvotnega seznama vlade Bratuškove ostala le Tanja Fajon, medtem ko o imenih, ki občasno pridejo na površje, še ni jasnih odgovorov. 

 

Deli s prijatelji