NAPOVED

Bo danes znano, kdo bo novi minister?

Objavljeno 28. marec 2013 09.03 | Posodobljeno 28. marec 2013 09.03 | Piše: STA, P. J.

V medijih so se v zadnjih dneh pojavljala imena treh kandidatov, ki naj bi zamenjali Igorja Maherja.

LJUBLJANA – Stranka DL bo po napovedih danes predstavila ime kandidata za novega ministra za infrastrukturo in prostor, ki bo nasledil Igorja Maherja. Ta je odstopil, ker ocenjuje, da zaradi dvomov glede nepremičnine na njegovem zemljišču v Seči ne bi mogel voditi tega resorja.

Govori se o treh kandidatih

V stranki DL, katere član je minister Maher in ki bo predlagala tudi novega ministra, so v sredo povedali, da bo ime kandidata znano predvidoma danes dopoldne. V medijih se je v preteklih dneh neuradno pojavilo več mogočih imen za novega ministra, med njimi direktor slovenske podružnice Rail Cargo Austria Ivan Novak, predsednik odbora DL za infrastrukturo Fidel Krupić in vodja družbe Genera Urban Jan.

Maher je odstopno izjavo podal v ponedeljek. Izrazil je prepričanje, da je vseskozi ravnal zakonito, a primera objekta ne želi reševati kot nosilec javne funkcije in s tem vprašanjem ne želi obremenjevati dela vlade.

Meni, da ni bilo potrebno dovoljenje

Dvomi o Maherjevi nepremični so se pojavili po objavi podatkov, da je Maher lastnik črne gradnje na zemljišču v Seči. Maher je novinarjem pojasnjeval, da je objekt že bil na parceli, da so ga že prejšnji lastniki želeli legalizirati in da sam ni storil nič nezakonitega.

Nato so mediji objavili fotografije, ki kažejo, da se je na delu zemljišča pojavil objekt v času, ko je bil Maher že lastnik. Ta je dejal, da so se njegova prvotna pojasnila nanašala na objekt na drugem delu parcele, ki je stal že ob nakupu, fotografije pa se nanašajo na del parcele, na katerem je dejansko obnovil vkopano vinsko klet in zraven postavil še leseno lopo. Kot je dejal, ta objekt ni sporen, saj gre za enostaven objekt, za katerega ni potrebno gradbeno dovoljenje.

Deli s prijatelji